El govern espanyol confirma el tancament de la meitat dels canals de TV3

  • El ministre d'Indústria espanyol diu que Catalunya hauria d'eliminar un dels tres múltiplexs de TDT, preferiblement un de TV3

VilaWeb
Redacció
28.05.2014 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Indústria espanyol, José Manuel Soria, va confirmar ahir que Catalunya hauria d’eliminar un dels tres múltiplexs de TDT. I encara va afegir que hauria de ser un dels dos que té TV3. Ja ho havia anunciat el proppassat 19 de maig el conseller Francesc Homs, que va alertar que la decisió afectava el ‘cor del funcionament’ de la televisió pública i que podria significar la renúncia a l’alta definició o l’eliminació definitiva de la reciprocitat amb les Illes Balears i el País Valencià.

Soria, que responia al diputat Alfred Bosch d’ERC, ha dit que seria la Generalitat l’encarregada de decidir quin múltiplex s’elimina. També ha assegurat que el govern català ho sap des de fa més d’any i mig, perquè va haver-hi una reordenació de l’espectre radioelèctric, una ordre que no és voluntat del govern espanyol, sinó que procedeix de la UE.

Vegeu el vídeo íntegre de la pregunta de Bosch i la resposta del ministre:


La mesura podria forçar a tancar un dels dos múltiplexs de què disposa ara com ara la televisió pública catalana. Cadascun pot portar el senyal fins de quatre canals de televisió convencionals, i dos si són d’alta definició, o bé un d’alta definició i dos de convencionals. Gestionats a través de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), actualment, en un dels dos múltiplexs hi ha els canals TV3, Esports 3, Super3 i 3/24. En l’altre hi ha el canal d’alta definició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any