Mònica Oltra: ‘La seua bandera no és la senyera, és la ignorància’

  • La diputada de Compromís fa una encesa intervenció a les corts sobre el dret de decidir

VilaWeb
Redacció
07.05.2014 - 13:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP ha aprovat a les corts una iniciativa que refusa la consulta sobre la independència de Catalunya i també la resolució del parlament català en què reconeixia els Països Catalans com ‘una realitat cultural, lingüística i històrica compartida entre els seus diferents territoris’. La diputada de Compromís Mònica Oltra, en una encesa intervenció, ha parlat de la independència, del dret de decidir i de la necessitat de parlar i de decidir democràticament, ‘no a bufetades’. Oltra s’ha preguntat per què el PP no volia participar en aquest debat. I ha dit: ‘La seua bandera no és la senyera, és la ignorància.’

Aquest és un fragment del discurs d’Oltra:

I aquest és el discurs sencer d’Oltra:

La proposició s’ha aprovat amb 47 vots a favor dels diputats del PP i 39 en contra, de l’oposició. En concret manifesta el seu ‘refús més absolut’ a una hipotètica ‘autodeterminació’ proposada per ‘alguns partits polítics’, com també la denominació ‘Països Catalans’.

La iniciativa, que ha defensat el síndic del PP, Jorge Bellver, demana que les corts manifestin el seu ‘suport i afecció’ a la constitució i a l’estatut d’autonomia i que rebutgin les ‘ingerències del parlament català’. ‘Els Països Catalans ni han existit, ni existeixen ni existiran’, ha exclamat Bellver, que ha aclarit que és una iniciativa ‘en contra de qualsevol aventura independentista i del sucursalisme vergonyós que alguns pretenen de la Comunitat Valenciana respecte de Catalunya’. El PP ha rebutjat les esmenes de Compromís i d’EUPV, que ha acusat de ser ‘agents a sou del pancatalanisme més radical’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any