Pla de reforç de la seguretat a les explotacions agrícoles

  • El prefecte va presentar, ahir dimarts, el pla departamental de seguretat agrícola. Les patrulles de gendarmeria seran sobretot, reforçades, tan de dia com de nit al voltant dels camps, de les vinyes i dels horts ...>>
    Dc. 23 d'abril del 2014

VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 12:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’objectiu d’aquest pla és d’acabar amb els robatoris que pateixen els pagesos nord-catalans de fruites i llegums i de material agrícola. Cal recordar que, altre vegada, fa uns dies, un pagès de Sant Llorenç de la Salanca va ser víctima del robatori d’una tona de carxofes per part d’uns desconeguts.  A més a més, durant l’any passat es van dipositar 153 denúncies legals per robatoris a Catalunya Nord.

Ara el prefecte posa en plaça un pla, on ‘la gendarmeria tindrà una presència més dissuasiva’. També s’anuncia operacions particulars establertes a requeriment del Procurador de la República per procedir a controls d’identitat, i a l’escorcoll de vehicles sospitosos.

Per ser més eficaç, la gendarmeria obre una cèl·lula d’enquesta especialitzada i també fa una crida  als agricultors. Sobretot els demana que no vacil·lin a trucar al telefon 17 per assenyalar tot comportament sospitós en la propietat seua. L’intercanvi d’informacions entre els agricultors i la gendarmeria serà d’altra banda facilitat per la instauració de referents al si de les organitzacions sindicals agrícoles.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any