L’Audiència de Barcelona ordena l’empresonament de Pallerols i Gavaldà

  • No han obtingut l'indult del Consell de Ministres

VilaWeb
ACN
17.04.2014 - 11:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència de Barcelona ha ordenat l’ingrés a presó de l’empresari andorrà Fidel Pallerols i l’ex-secretari d’organització d’UDC Vicens Gavaldà, condemnats a set mesos per falsedat i frau en ajudes destinades a cursos de formació ocupacional. El consell de ministres espanyol va decidir el 21 de març de no atorgar-los l’indult que havien demanat. Tot i que la condemna era menor als dos anys de presó i, habitualment, el tribunal suspèn l’entrada a presó a les persones sense antecedents, en aquest cas va ordenar-ne l’ingrés per donar exemple. Si Pallerols i Gavaldà no ingressen a presó ‘de manera immediata i voluntària, se’ls posarà en crida i cerca’, segons que han confirmat fonts judicials a l’ACN.

Davant la negació de l’indult, el tribunal que va dictar la sentència ha acordat que es portin a terme els tràmits necessaris per al compliment de les penes imposades. La providència ja ha estat notificada als processats, la fiscalia i altres parts personades en el procés.

Si Pallerols i Gavaldà no ingressen a la presó de manera voluntària els pròxims dies, se’ls posarà en crida i cerca. Amb tot, no s’ha comunicat si se’ls ha donat un termini concret perquè ho facin.

Abans que s’acordés la suspensió de l’execució de la condemna arran de la petició d’indult que finalment ha estat denegada, l’Audiència de Barcelona va acordar l’ingrés de Pallarols i Gavaldà al·legant que els fets que se’ls imputaven eren d’una ‘inqüestionable gravetat’ i que l’ingrés seria per donar exemple. El cas va suscitar molta polèmica perquè no es va fer el judici, ja que el fiscal i els acusats van pactar una condemna de conformitat després que aquests reconeguessin el frau.

Tot i que la condemna era menor a dos anys de presó i, habitualment, el tribunal suspèn l’entrada a la presó en aquests casos als qui no tenen antecedents, va ordenar-ne l’ingrés ‘per donar exemple’. Els magistrats de l’Audiència van destacar en la seva decisió del 2013 que davant els ‘dramàtics índexs de desocupació’ resultaria ‘obscè’ que la justícia prengués decisions que animessin o no suposessin un fre a conductes que comportessin un ús indegut de fons públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any