Batllessa de Cabrils: ‘Han d’estar molt nerviosos’

  • La justícia ja actua contra la consulta · Suspèn l'acord del ple de Cabrils per a cedir el padró a la Generalitat

VilaWeb
Redacció
04.04.2014 - 14:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de Cabrils (Maresme), Lina Morales (CiU), ha rebut amb sorpresa la resolució d’un jutjat de Barcelona que suspèn cautelarment un acord del darrer ple municipal per a cedir el padró a la Generalitat de Catalunya per a la consulta: ‘Ha d’estar molt nerviosa la gent quan posa el pegat abans que la ferida’, ha ironitzat. Morales feia al·lusió a la denúncia d’un veí del poble que és qui ha portat el cas davant la justícia. La batllessa assegura que l’ajuntament no ha fet res d’il·legal i recorda que la moció és només una declaració d’intencions en cas que la Generalitat convoqui la consulta, sol·liciti el padró i tot això es faci d’acord amb un marc legal que empari la consulta.

La jutgessa diu en la interlocutòria que ‘no hi ha cap dada que impedeixi de tenir la certesa que aquesta petició no s’ha efectuat, o bé que pugui formular-se aviat, perquè en l’acord de plenari es decideix la seva comunicació a la Generalitat, entre altres organismes’. La magistrada CREU que, per tal ‘d’evitar que la cessió de dades pugui arribar a materialitzar-se abans no s’adopti la mesura cautelar amb audiència de les altres parts, és convenient d’acordar la suspensió de l’acord recorregut’.

La magistrada considera les ‘circumstàncies d’especial urgència’ i també cita l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per si es vol presentar com a codemandant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any