Botifarra presenta l’espectacle ‘De banda a banda’ a Ontinyent

  • El concert serà aquest vespre a l'Echegaray · Dimecres es presentà a l'escola Bonavista, en un gest de suport a la mobilització escolar

VilaWeb
Redacció
04.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fusió musical no deixa de ser, en un parlar genuïnament català, un empelt. I és exactament així com Pep Gimeno ‘Botifarra’ defineix el seu nou espectacle ‘De banda a banda‘, en què es barregen de manera suau la cançó de tradició oral del País Valencià i la música provinent del nord d’Àfrica. I Botifarra ha volgut que l’espectacle s’estrenés oficialment a Ontinyent.

Amb ‘De banda a banda’, el cantant de Xàtiva continua recuperant i difonent amb una força incontestable el nostre llegat musical secular. En aquesta avinentesa, va acompanyat del músic i cantant Ahmed Touzani, nascut a Tànger. A més de demostrar la proximitat musical i geogràfica entre les dues ribes de la Mediterrània, el resultat de la barreja de tradicions és una fusió sorprenent i d’una qualitat sonora indiscutible.

Pep Gimeno desplega el seu bagatge de cants valencians perquè Ahmed Touzani hi afegeixi el toc musical de la seva terra i de la seva llengua. I alguna sorpresa més.

El concert es va presentar abans-d’ahir en una conferència de premsa, amb la presència de Botifarra i del músic Pere Ródenas, que hi ha fet els arranjaments. També hi van parlar Josep Albinyana, de l’associació Muntis, organitzadora del concert, i José A. Oviedo, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent. La conferència de premsa es féu a l’escola Bonavista, ben deliberadament: fou un gest de l’artista i de l’entitat organitzadora per a mostrar el suport a les mobilitzacions del centre i del CEIP Martínez Valls en defensa de l’escola pública en català.

El concert es farà aquest vespre (22.30) al Teatre Echegaray. Les entrades a la taquilla valen vuit euros. Les anticipades, sis; són disponibles a les oficines de Caixa Ontinyent i a la seva web.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any