Duran veu la sentència del TC com una porta oberta a la tercera via

  • Refusa que es digui que tots els membres del TC 'siguin considerats una colla de botiflers o d'anticatalans'

VilaWeb
ACN
27.03.2014 - 10:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, veu en la sentència del TC anul·lant la declaració de sobirania ‘una invitació a fer política amb majúscules’ que ‘no deixa de ser una tercera via perquè diu que cal posar-se d’acord políticament, seure a la taula i buscar una solució’. En una entrevista a Antena 3, Duran ha dit que la sentència remetia al diàleg i a la negociació i de la mateixa manera que hauria de ser ‘ben llegida’ per part del govern espanyol, ‘també ha de ser ben llegida per les forces polítiques catalanes’.

Duran i Lleida recorda que la sentència té tres parts. La primera declara ‘inconstitucional i nul·la’ la declaració de sobirania del Parlament, però la segona ‘considera encaixable el dret de decidir’. La tercera part rebutja la resta del recurs del govern espanyol. ‘No deixa de ser una tercera via perquè està dient que cal posar-se d’acord políticament, seure a la taula i buscar una solució’, ha dit.

Segons Duran, la sentència ha de ser ben llegida des de La Moncloa però també per les forces polítiques catalanes perquè la decisió ha estat adoptada per “unanimitat”. En aquest sentit, ha puntat que té la sensació que aquest Tribunal Constitucional “té molt clar que no entrarà en el joc de les recusacions” i que “intentarà adoptar decisions sobre aquesta qüestió sempre per la via de la unanimitat”, un fet que “no es pot ignorar”.

Rebutja “simplificacions” del que està fent el TC

El portaveu de CiU a Madrid ha rebutjat també que “des de Catalunya” es consideri tots els membres del TC com “una colla de botiflers o d’anticatalans”. “No puc considerar Encarna Roca com una botiflera o anticatalana”, ha dit, perquè “tindrà un criteri polític que coincidirà o no amb el meu, però compte amb certa simplificació de les valoracions del que està fent en aquests moments” el Constitucional, perquè el que ha llançat amb aquesta sentència és “una invitació a la política amb majúscules”.

Malgrat tot, Duran ha recordat que l’aposta per la tercera via “avui no té contingut” perquè “depèn molt d’una oferta política que hauria de fer l’Estat i que no la fa”. En aquest sentit, ha rebutjat les acusacions de manca de voluntat de diàleg per part de la Generalitat i el president Mas, i ha recordat que la Generalitat no ha rebut “cap” contraproposta per part del govern espanyol.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any