Jordi Évole encén les xarxes amb el fals reportatge sobre el 23F

  • Presenta una versió falsejada dels fets i al final aclareix que no és cert

VilaWeb
Redacció
23.02.2014 - 22:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El programa ‘Salvados’ de La Sexta ha presentat el reportatge ‘Operación Palace‘, on s’ha novel·lat una versió alternativa dels fets del 23 de febrer de 1981, basats en la idea que tot havia estat un muntatge organitzat amb la complicitat de tota la classe política. El programa, que critica el fet que la documentació sobre el cop no sigui consultable fins el 2031, ha comptat amb la participació de persones conegudes, polítics i periodistes, que van viure en directe els fets i que han fet declaracions falses i guionades. Tots ells (Iñaki Gabilondo, Fernándo Ónega, Andrey Mayayo, José Luís Garci, entre més) han participat de la ficció informativa.

En aquesta llista de reproducció podeu veure tots els vídeos del programa ‘Operación Palace’.

‘Sé que hi haurà espectadors que estaran contents amb el que han vist, i n’hi haurà d’altres que em voldran matar. Com a mínim nosaltres hem reconegut que era mentida el que hem explicat, i segurament altres vegades us han explicat mentides i ningú no us ho ha dit’, ha dit Évole en un vídeo emès després.

Des del començament del programa, les xarxes socials han esclatat amb una quantitat enorme de comentaris que anaven de la incredulitat a la indignació. Els podeu consultar seguint l’etiqueta del programa #operacionpalace

Informació relacionada: El Gran Wyoming recorda la censura a Quim Monzó a TVE per pressió de la casa reial

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any