Clam vallesà contra l’avantprojecte de llei de l’avortament

  • Més de mil cinc-centes persones han respost aquest matí la convocatòria de la Plataforma Vallès per l'Avortament Lliure i Gratuït

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.02.2014 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb el lema de capçalera ‘No hem lluitat tant per aturar-nos aqui’ la manifestació comarcal ha recorregut la Creu Alta i el centre de Sabadell, per finalitzar davant la seu del Partit Popular promotor de l’avantprojecte de llei. Al llarg de la manifestació s’han realitzat accions a favor de l’avortament lliure i gratuït i de forta crítica cap al Partit Popular i cap al paper de l’Església catòlica. La nota més negativa de la jornada l’han protagonitzat els Mossos d’Esquadra amb un exagerat desplegament policial que al finalitzar la manifestació ha generat moments de forta tensió en retenir i identificar una trentena de manifestants.

Avortament lliure i gratuït

Persones de tota la comarca han recolzat avui les fortes crítiques a l’avantprojecte de llei de l’avortament a nivell estatal i promoguda pel ministra Gallardón. En la manifestació que ha estat uan contundent resposta crítica a la llei s’ha demanat la dimissió del ministre gallardón, així com la retirada de l’avantprojecte, i s’han sentit moltes proclames crítiques amb el paper de l’església catòlica que en boca de la conferència episcopal espanyola ha defensat i afal·legat l’avantprojecte aquests últims dies.

Enmig d’un nivell d’indignació molt gran entre les organitzacions feministes i també entre una part molt important de la societat, la manifestació ha posat sobre la taula el rebig total a una llei que molts cataloguen de pròpia del ‘franquisme’.

Dret al propi cos

Des de la Plataforma comarcal en la lectura final del manifest davant la seu del partit Popular han enmarcat la proposta de llei en la onada de retallada de drets generalitzada, i l’han titllat de ‘retrocés legislatiu històric’ que situa a l’Estat espanyol a la cua d’Europa. Des de les diverses organitzacions feministes han coincidit en assenyalar aquest avantprojecte com un atac al dret al propi cos, que infantilitza les dones i que presenta la maternitat com una imposició i no com una opció. En auqets sentit però assenyalen que aquesta proposta té un fort contingut classista, que preten invisibilitzar l’avortament alhora que el segueix penalitzant, però convertint-lo en una possibilitat de luxe o un risc per la impossibilitat de control de les intervencions.

Identificacions i tensió al finalitzar la Manifestació

Malgrat que en la manifestació no hi ha hagut incidents i era legal, al llarg de tot el recorregut diverses fiurgonetes de l’ARRO l’han custodiat de molt aprop. Una actitud que acabaria un cop finalitzada la manifestació en la retenció i identificació d’una trentena de persones a diferents punts de la ciutat. El desplegament més exagerat però ha estat el que ha retingut i identificat una vintena de persones al Carrer Sant Cugat amb Carretera Barcelona. El dispositiu format per una trentena d’antidisturbis, sis furgonetes i quatre cotxes patrulla dels Mossos d’Esquadra ha perdut els nervis davant la presència dels veïns, i ha generat moments de tensió creuant el carrer amb les porres a la mà i increpant el grup que s’havia anat reunint per donar suport als retinguts. Un element que demostra la contundència de l’operatiu ha estat també la presència d’una furgoneta davant del Casal independentista Can Capablanca que ha identificat i retingut un altre manifestant, davant la sorpresa i indignació de la gent que feia el vermut en aquell moment al bar de l’entitat. La Plataforma convocant ha emès ja un comunicat molt crític amb l’operatiu i exigint explicacions.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any