‘Vivan las caenas’

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.02.2014 - 22:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vegada més, ara amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la prepotència i la arrogància del PP està demostrant que aquest partit és hereu dels absolutistes espanyols de 1814. I és que per a celebrar el segon centenari de Ferran VII, els populars valencians tornen a actuar com els seus predecessors.

Conten les cròniques que el crit infame de ‘Vivan las caenas’ era emprat pels absolutistes espanyols quan, en tornar Ferran VII, es van desenganxar els cavalls del carruatge i els van substituir per hòmens del poble.
 
És així com el PP vol els ciutadans valencians: lligats, desinformats, muts i analfabets. És així com els polítics del PP volen el País: espanyolitzat de dalt a baix. I per això han tancat RTVV, han clausurat els repetidors de TV3, estan ofegant ACPV i l’Escola Valenciana, han silenciat les emissions de Catalunya Ràdio i ara van a per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Tot allò que els fa nosa, ho fan desaparèixer. A tot allò i a tots aquells que els porten la contrària, els lleven la veu i la paraula. La política cultural del PP (per no parlar de l’econòmica) és de terra cremada, seguint els passos de Felip V i del general Franco: exterminar la llengua i la cultura del País Valencià. Assimilar-nos en tot a les lleis de Castella. Impedir qualsevol possibilitat de redreçament nacional i de vertebració del País Valencià.
 
La línia d’actuació del PP, cuinada a la FAES, és ben clara: acabar amb tot allò que siga diferent a Castella. A Catalunya és el llenguatge de la por i també l’esforç que està fent el PP per a liquidar la immersió lingüística. A les Illes Balears és l’intent d’acabar amb la llengua i amb els mestres. Al País Valencià, on el PP és més fort, estan eliminant qualsevol iniciativa de recuperació i de normalització de la llengua.

El President Fabra i els seus consellers tenen l’honor de voler acabar amb el valencià i amb tot allò que s’aparte dels postulats del sr. Aznar, que és qui marca l’objectiu uniformitzador de l’Estat.

Des de la Conselleria d’Educació només fan que seguir les ordres del ministre Wert per a espanyolitzar el nostre País. Per a reduir, o millor dit, per a anul·lar la consciència nacional dels valencians.

Cada dia és més clar que el PP és el partit de ‘las caenas’. El partit que va contra la ciència i la Universitat. El PP és el partit que està obsessionat a uniformitzar l’Estat. Un partit que no accepta la pluralitat d’allò que ells anomenen ‘España’ i que per això el PP vol tallar d’arrel qualsevol diversitat. No accepten ni les particularitats ‘Regionales’. El PP és un partit, que malgrat que diu que defensa la Constitució (quan els convé) vol acabar amb la diversitat lingüística que ‘consagra’ l’anomenada Carta Magna.
 
El PP és un partit que tanca tot allò que no pot manipular. Un partit que juga amb els sentiments d’un poble. Un partit que només té per objectiu acabar amb la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre País. Un partit que utilitza l’engany, la mentida i la demagògia per tal d’arribar als seus objectius.

El President Fabra i els srs. Castellano i Bellver i tota la resta de dirigents del PP valencià (?) només fan el ridícul, una i una altra vegada, negant l’autoritat científica i la independència de les universitats de tot el món.
 
Quan el 2 de febrer passat, al programa de televisió Salvados, el sr. Felipe González deia que “la Unión Europea tiene terror a una secesión de Catalunya”, molt pensàvem el terror que és per  als valencians tindre un govern a la Generalitat que té per objectiu exterminar la nostra llengua. Per tot això, algú troba estrany que una bona part de catalans vulga deixar Espanya?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any