CiU anirà a les eleccions europees amb PNB i Coalició Canària

  • Ramon Tramosa té possiblitats de tornar a ser candidat de Convergència

VilaWeb
ACN
27.01.2014 - 16:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CiU anirà a les eleccions europees al costat del PNB i Coalició Canària, en la ‘fórmula tradicional’, ha explicat el secretari general d’Unió, Josep Maria Pelegrí. Així ho ha acordat la Comissió Executiva Nacional de la federació aquest dilluns, que tampoc descarta que s’hi acabin sumant partits de les Illes Balears, del País Valencià, o de Galícia. El procés per a escollir candidats no està tancat però Xavier Trias ha explicat en nom de CDC que Ramon Tremosa té ‘possibilitats’ de repetir, tot i que se n’ha d’acabar de parlar amb l’encara eurodiputat. Pelegrí ha explicat que CiU vol reunir-se amb ERC, ICV-EUiA i la CUP per portar de ‘programa comú’ la defensa de la consulta.

La Comissió Executiva nacional de la federació de CiU ha aprovat aquest dilluns presentar-se a les eleccions al Parlament Europeu del maig al costat de, com a mínim, el PNB i Coalició Canària. El secretari general d’Unió ha explicat que també es treballa perquè hi hagi el suport a la llista de partits de les Illes Balears, el País Valencià i de Galícia. Després que ERC anunciés que no hi hauria candidatura conjunta, CiU han optat per tornar ‘a la fórmula tradicional’.

Segons Pelegrí, aspiren a repetir els tres eurodiputats que ara tenen a la cambra -Ramon Tremosa (CDC) i Salvador Sedó (Unió) i Izaskun Bilbao (PNB). Pelegrí, que ha comparegut en substitució de Josep Antoni Duran i Lleida i al costat de Xavier Trias, ha apuntat també que es treballa en poder anar a Europa amb un ‘programa comú’ amb les forces que van tirar endavant el ple per demanar al Congrés la transferència de la competència per a organitzar referèndums; és a dir, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

‘Volem decidir, volem votar, tenim pregunta i tenim data i crec que podem estar en condicions de formalitzar un programa comú a les europees’ sobre el dret a decidir, ha afirmat Pelegrí. No han precisat quan es ‘parlarà’ amb la resta de forces ni amb quin format pretenen fer-ho.

Tremosa i Sedó

Pelegrí ha apuntat que no li consta ‘cap tipus de recel’ des de CDC per la persona que finalment encapçali la llista d’Unió -sobretot en el cas concret que ho torni a ser Salvador Sedó. Pelegrí ha explicat que no hi ha cap llista tancada i que de fet els militants d’Unió tenen fins a finals d’aquesta setmana per presentar-se com a candidats al Parlament Europue. Serà en el Consell Nacional del 22 de febrer -coincideix amb el Congrés del partit- quan s’aprovi qui ocuparà cada lloc a la llista. En el cas de CDC, ha afegit Pelegrí, ara començarà el tràmit d’assignació de candidats ‘amb ple respecte per part d’Unió’, ha dit.

En nom de CDC, Xavier Trias ha apuntat que l’actual eurodiputat per CDC Ramon Tremosa té ‘moltes possibilitats’ de tornar ser-ne candidat. Ara bé, ha afegit que encara cal parlar-ne amb ell, que és independent, i que la decisió l’ha de prendre el partit. ‘N’estem contents, però s’ha de parlar de condicions i com es fa’, ha recordat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any