Els mossos d’esquadra denuncien els tres Reis d’Orient de Sort per insults

  • La policia diu que Melcior, Gaspar i Baltasar van increpar un caporal i li van llençar caramels de forma discriminada

VilaWeb
Redacció
17.01.2014 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han denunciat els tres Reis d’Orient de Sort, Melcior, Gaspar i Baltasar, per insults a un caporal que participava en el dispositiu de seguretat de la cavalcada. Segons sembla, les tres persones van insultar de manera reiterada a l’agent i li van llençar caramels de manera discriminada. Els fets van ocórrer a la sortida de la localitat on no hi havia públic i els agents regulaven el trànsit. La carrossa dels tres Reis d’Orient anava a girar per dirigir-se al carrer Major i posteriorment a recollir les cartes dels nens. Els mossos diuen que l’agent va aguantar els insults dels Reis d’Orient i la cavalcada va continuar amb normalitat i sense que ningú fos coneixedor del que havia succeït.

No obstant, quan es va acabar la desfilada, els mossos van obrir unes diligències que han acabat amb una denúncia davant del jutjat de Tremp per una presumpta falta de respecte a un agent de l’autoritat. La policia considera que els tres Reis d’Orient van mantenir una actitud incívica contra el caporal.

El batlle de Sort, Llàtzer Sibís, ha rebutjat els fets ocorreguts i ha dit que com a ajuntament i com a comissió de festes han demanat disculpes als mossos d’esquadra.

Reconeixen un incident puntual pel qual han demanar perdó

Els tres individus han reconegut a l’ACN un ‘incident puntual’ amb els mossos el dia de la cavalcada pel qual asseguren que ja han demanat perdó als agents. Diuen que moments abans de començar la cavalcada, a l’entrada de Sort, van increpar un agent que estava regulant la circulació. Per aquest fet, haver cridat ‘policies assassins i torturadors’, diuen que ja van anar a demanar disculpes a la comissaria de Sort. En el moment de l’incident no hi havia públic perquè la cavalcada no havia començat. Els tres individus neguen haver tirat caramels als agents ni de forma poc amistosa ni de cap altra manera donat que ells no són els que els reparteixen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any