Els Pastorets, un clàssic de Nadal

  • Un any més tornen els Pastorets a la ciutat per acompanyar les festes d'aquests dies

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.12.2013 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Lluquet i el Rovelló tornen als escenaris de Sabadell per tal d’explicar-nos les aventures de dos pastors que es troben, de cop i volta, ben bé al mig de la història de la nit de Nadal.

Tant el Teatre la Faràndula com el Teatre Sant Vicenç de Sabadell acullen un any més la representació dels Pastorets, una obra de Josep Maria Folch i Torres que s’ha tornat un clàssic dels dies que envolten les festes de Nadal. Els més petits ja els esperen i els més grans sempre hi tornen.

Malgrat la dificultat d’innovar dins del que és clàssic, tant un teatre com l’altre intenten cada any afegir o canviar alguna cosa per tal d’anar actualitzant l’obra. L’essència, però, continua sent la mateixa.

Pastorets a la Faràndula

Els Pastorets del teatre de la Faràndula de Sabadell aquest any estrenen protagonistes. L’any passat es van acomiadar Marc Rius i Albert González com a Lluquet i Rovelló, i enguany agafen el relleu del protagonisme Marc Granado i Pol Berch. Ambdós ja havien fet de protagonistes de l’obra alguns anys anteriors. També s’incorpora Mercè Garcia com a Isabeló i Alba Valero com a Verge Maria, substituint a Marta Tricuera.

Una altra cosa que no es deixa de millorar any rere any és la part tècnica (els efectes especials, la seguretat…). Una altra cosa que estrenen enguany els Pastorets de la Faràndula és una nova pàgina web que vol modernitzar-ne la imatge per tal d’anar engrandint el públic a la vegada que mantenen el fidel. És per això que fan un any més (i amb aquest en van deu!) el concurs de cuplets i el tercer concurs de dibuix, que sembla que es va consolidant. I aquesta fórmula funciona, ja que per l’estrena, aquest diumenge 22 de desembre a les 18.00h, ja tenien les entrades de Platea esgotades el dijous abans.

Pastorets a Sant Vicenç

Els Pastorets del Teatre Sant Vicenç enguany han renovat l’equip de direcció que ha volgut introduir millores a tots els nivells per tal d’adaptar l’obra als temps actuals sense perdre’n l’essència, per tal de mantenir un clàssic de les festes de Nadal sense que sigui una cosa intocable. De les novetats introduïdes en aquesta nova edició, destaca una cançó nova per les fúries i un Lluquet i un Satanàs (dos dels personatges principals de l’obra) renovats. A més a més, els vestuaris també s’han fet nous, sobretot el de la Verge Maria i el de Llucifer.

Els Pastorets de Sant Vicenç també ofereixen sessions matinals un parell de dies per tal de fer més flexible l’horari al públic que vulgui assistir-hi. Mantenen també el concurs de cuplets (que ja en van 11 edicions!) per tal que el públic pugui dir-hi la seva aprofitant l’èxit d’aquesta obra nadalenca. Les representacions començaran el 26 de desembre amb una sessió de tarda a les 17.30h.

Així doncs, tant sigui al Teatre Sant Vicenç com al Teatre la Faràndula, caldrà acostar-se un any més a veure les aventures del Lluquet i el Rovelló i gaudir d’un clàssic que sempre està en moviment i adaptant-se, dins uns certs límits, als nous temps.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any