L’unionisme no aconsegueix augmentar el poder de mobilització

  • Ahir va sortir al carrer una tercera part dels manifestants del 12-O · Contrastant calcula que en van ser 6.000

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació espanyolista d’ahir a Barcelona convocada per la plaforma Som Catalunya, Somos España va aplegar aproximadament una tercera part dels assistents a la manifestació del 12 d’octubre a la plaça de Catalunya. Així es desprèn dels càlculs que ha fet el col·lectiu Contrastant i que ha fet arribar a VilaWeb. Si el 12 d’octubre hi va haver 18.000 manifestants, ahir n’hi va haver 6.100 que van sortir a defensar la constitució espanyola. Els organitzadors en van comptar 30.000 i la guàrdia urbana, 5.000.

El número base de manifestants ahir que va calcular Contrastant era de 6.100, amb un mínim de 5.500 assistents i un màxim de 6.800.

En aquest document podeu consultar l’informe detallat que ha elaborat el col·lectiu sobre la partcipació a la manifestació (PDF).

La manifestació

La manifestació va començar entre crits de ‘som catalans, som espanyols’ i ‘no ens enganyen, Catalunya es Espanya’. Les consignes que es van repetir: la constitució com a marc de convivència, la unitat d’Espanya, el seny per evitar el separatisme i el compliment de les lleis i el marc constitucional contra l’independentisme.

Entre els manifestants, s’hi va fer veure, en segona fila de la capçalera, el vice-president del parlament europeu Alejo Vidal Quadras.

Amb ells, al centre de la capçalera, el líder i portaveu de la plataforma Som Catalunya, Somos España, José Domingo, que s’ha mostrat satisfet de l’organització i de la resposta a la seva convocatòria des del primer moment. En declaracions abans de començar la marxa, Domingo assegurava que “omplir” la plaça de Sant Jaume era una “demostració que a Catalunya hi ha molta gent vinculada a la constitució”, tot afegint que això “no és estrany perquè aquí va ser on més es va votar de manera aclaparadora” l’any 1978.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any