Quinzè congrés de ‘robots coctelers’ a Viena

  • Aquest esdeveniment critica irònicament, des del 1999, el triomfalisme tecnològic

VilaWeb
Redacció
08.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els robots cada vegada tenen més aplicacions, tant en el terreny industrial com en les llars. Conscients d’aquesta penetració robòtica en la nostra vida, els col·lectius artístics austríacs Monochrom i Shifz organitzen des del 1999 Roboexotica, un congrés anual a Viena que arriba a la quinzena edició com un esdeveniment que critica, amb to irònic, el triomfalisme tecnològic en què creuen que vivim instal·lats.

S’hi apleguen científics, investigadors, experts informàtics i artistes de tot el món que, a través de la construcció de robots que fan còctels i combinats alcohòlics, debaten sobre la innovació tecnològica, claus de futur i ciència ficció. En certa manera, la idea és presentar ‘els robots coctelers com a índex de la integració d’avenços tecnològics en el dia a dia quotidià i com a mitjà per a documentar la creació de noves interfícies per a la interacció entre els humans i les màquines’.

A més dels debats, tallers i exposicions, en cada edició de Roboexotica també s’atorguen els Annual Cocktail Robot Awards (ACRA), en unes quantes categories.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any