‘5oo anys de bruixes i heretges: hereves de la lluita pel dret al propi cos’

  • En el marc del dia internacional contra la violència de gènere, el passat 25, Justa Revolta organitza una xerrada aquest vespre, sobre una part de la nostra història 'que sovint s'ha deixat de banda'

VilaWeb
Redacció
28.11.2013 - 12:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta tarda, a les 19:30h, tindrà lloc al Casal Can Capablanca una xerrada que pretén aportar llum a la lluita històrica de les dones condemnades per decidir sobre el seu cos i la seva ment, a càrrec de Roser Alcázar (educadora social amb màster en estudis de la diferència sexual), Lídia Molano (jurista i diplomada en igualtat i gènere) i Samara de las Heras (membre del grup de recerca Antígona). En un moment tant delicat en el què perillen conquestes de la lluita feminista com el dret a l’avortament segur i en el marc del dia internacional contra la violència de gènere, Justa Revolta ha decidit organitzar aquesta xerrada per a donar a conèixer els processos històrics d’aquestes lluites i la seva criminalització des d’una història ‘que ha estat escrita per homes’.

Des de la seva formació feminista i encuriosides també per les problemàtiques socials, les ponents exposaran una part de la nostra història que sovint s’ha deixat de banda. ‘Això ha estat així perquè la història està escrita per homes. L’inici del capitalisme a Catalunya, i a la resta d’Europa, va fer aparèixer el control sobre el cos de la dona, el canvi del concepte de persona, i la màgia esdevingué un perill social per aquells qui estaven a favor de la indústria perquè era quelcom que l’home no controlava. Milers de dones van ser assassinades per ser bruixes. Se les acusava de criminals però la realitat és que la majoria d’elles eren comadrones, d’altres intel·lectuals, curanderes, o bé, rebels insubmisses’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any