El PSC i el PSOE expliquen la tercera via a Mas

  • El president de la Generalitat rep Rubalcaba i Navarro a palau · Li exposaran el document aprovat pel PSOE a Granada

VilaWeb
Redacció
25.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Trobada de tres al Palau de la Generalitat. El president Artur Mas es reuneix aquest matí amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per parlar del document de Granada, en què els socialistes detallen la seva proposta de reforma de la constitució espanyola i el model de federalisme. Amb aquesta reunió, els socialistes volen mirar de desfer el compromís de Mas amb l’estat propi i obrir una via que l’allunyi de la consulta.

La reunió es fa a les nou del matí i la van acabar de convenir dimecres Navarro i Mas al parlament. Ja fa més de tres mesos que Rubalcaba i Mas van acordar que es veurien. El 7 de juliol, quan el PSOE i el PSC havien presentat el document de Granada, Artur Mas va demanar a Alfredo Pérez Rubalcaba que li expliqués aquesta proposta de reforma constitucional. Amb tot, Mas ja avançava que refusava el text perquè no reconeixia a Catalunya ni el caràcter nacional ni el dret de decidir.

L’endemà mateix, el secretari general del PSOE va dir que atendria la invitació d’Artur Mas per explicar-li la proposta pactada entre els socialistes espanyols i catalans. El secretari d’Organització del PSOE, Óscar López, va dir que Rubalcaba detallaria la proposta a Mas ‘i a tothom’. Aquesta serà la primera reunió pública de Rubalcaba amb un dirigent de fora del seu partit per explicar el contingut del document.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any