‘L’altra’, la nova novel·la de Marta Rojals

  • Arribarà a les llibreries el gener

VilaWeb
Redacció
24.10.2013 - 15:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En una nota a la pàgina de Facebook del llibre ‘Primavera, estiu, etcètera’, la columnista de VilaWeb Marta Rojals ha anunciat que publicarà una nova novel·la el gener. Es dirà ‘L’altra’ i l’editarà RBA-La Magrana. Rojals ha dit: ‘Des d’aquí vull donar les gràcies a tothom qui m’heu encoratjat a escriure-la. Us ben asseguro que sense el vostre ànim aquesta servidora no hauria tingut l’esma de posar-s’hi, que és molta fenya, coi.

L’editora de VilaWeb, Assumpció Maresma, definia així l’escriptora en motiu de la segona edició de la primera novel·la: ‘Marta Rojals, de la Ribera d’Ebre, de títol arquitecta, de professió editora de llibres d’arquitectura, de vegades escriu. Malgrat l’èxit d’aquesta primera novel·la, no té aspiracions literàries. És directa quan li demanem si tornarà a escriure: ‘Si de cas, serà perquè em ve de gust’. No vol moure fitxa dins l’univers dels focus. I, en canvi, es mou com una anguila darrere l’ordinador connectat a Internet. Per això fem l’entrevista en línia. Amunt i avall de la xarxa, on ella viu, creix, apareix i desapareix com un autèntic personatge del present. Més que estar-se a Barcelona es pot dir que s’està al ciberespai. Moderna i pagesa de soca-rel recupera la parla del seu poble i la fa sonar lleugera, fresca, plena de sentit, per a explicar allò que ens passa, que ens ha passat o que potser ens passarà.’

Rojals no concedeix mai entrevistes ni fa conferències presencials. Únicament es relaciona amb els lectors i la premsa via xarxa, que és on se sent a pler. Ho va demostrar en una conversa en línia a VilaWeb arran de la segona edició de ‘Primavera, estiu, etcètera’ (‘Marta Rojals, un èxit de bit a orella‘).


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any