Acte en suport de Marc Marginedas al Col·legi de Periodistes

  • El corresponsal d'El Periódico continua segrestat des del 4 de setembre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza aquest migdia un acte en suport de Marc Marginedas, corresponsal d’El Periódico segrestat a Síria el 4 de setembre passat. S’hi recordarà la tasca dels periodistes en zones de conflicte i hi participaran Josep Maria Martí, degà del Col·legi de Periodistes; Albert Sáez, director adjunt d’El Periódico; Maria Alba Gilabert, periodista de política internacional de Catalunya Ràdio; i Plàcid García-Planas, reporter de La Vanguardia. 

El propòsit de l’acte és recordar el dia a dia dels periodistes que treballen en zones de conflicte. Professionals que han de suportar abusos per fer el seu ofici, que són silenciats. ‘Quan els periodistes són silenciats, no són les úniques víctimes de les lleis i les pràctiques repressives, sinó que també ho són totes les persones que es veuen privades del seu dret a la informació’, recorda el Col·legi.  

Marc Marginedas, de quaranta-sis anys, és un corresponsal de guerra amb experiència, i ja havia estat dues vegades a Síria: la primera el febrer del 2012 i l’última a l’abril d’enguany. Es va estrenar de corresponsal l’any 1995 a Algèria, on va cobrir per al diari El Periódico la cruenta guerra civil entre els islamistes i el règim. Més tard va ocupar la corresponsalia de Moscou, on va estar fins l’any 2002 i va cobrir la segona guerra de Txetxènia (1998-2000), amb continus viatges al lloc dels fets. El 2002 va tornar a Barcelona i des d’aleshores és el reporter del rotatiu en zones de conflicte (l’Irac, Darfur, Líbia…).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any