‘Jo confesso’ conquereix Europa

  • Èxit de vendes a França, Alemanya, Holanda, Polònia...

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.10.2013 - 17:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al nostre país, ‘Jo confesso‘, de Jaume Cabré, ja ha venut més de vuitanta mil exemplars en català i se n’han fet dotze edicions. Però és que l’èxit de la novel·la ha estat, enguany, internacional. Ja se n’han fet disset traduccions i per exemple, a l’estat francès, on fa només tres setmanes que és a les llibreries, ja se n’han venut vint mil exemplars i se’n comença a preparar la tercera edició. A més, el lllibre ha estat seleccionat per als prestigiosos premis Médicis i per al premi Femina. Els dies 6 i 22 de novembre, respectivament, se’n coneixeran els guanyadors.

Però l’èxit internacional de ‘Jo Confesso’ no s’acaba aquí. A Polònia, on es pot trobar a les llibreries des del febrer, ja se n’han venut cinquanta mil exemplars; a Alemanya, seixanta mil; a Itàlia, deu mil; a Holanda, nou mil; i, en espanyol, ja se n’han venut vuitanta mil exemplars.

Les principals i més prestigioses editorials europees són les responsables de les traduccions de ‘Jo confesso’: Destino (llengua castellana), Suhrkamp (Alemanya), Signatuur (Holanda), Rizzoli (Itàlia), Actes Sud (França), Marginesy (Polònia), Libri Könyvkiadó (Hongria), Turbine Forlaget (Dinamarca), Cappelen Damm (Noruega), Institute of Dialog and Communication (Albània), Tinta da China (Portugal), Homeward (Taiwan), Alef Yayinevi (Turquia), Ciela (Bulgària) i Azbooka (Rússia).

Els premis també han distingit Jo confesso (Proa). Ha estat guardonada amb el Premi Crexells 2011 de l’Ateneu Barcelonès; el Premi Crítica Serra d’Or 2012 de Novel·la; el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada 2012; el Premi de la Crítica Catalana 2012, que promou l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; i el Premi La Tormenta en un Vaso 2012.

L’obra anterior de Jaume Cabré també s’ha editat ara en altres llengües. Proa prepara una edició especial del recull de contes ‘Viatge d’hivern’, que apareixerà a les llibreries durant el mes de novembre i que Destino posarà a la venda en castellà el 2014.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any