El socialista Belloch demana la suspensió de l’autonomia de Catalunya

  • Insisteix que ETA i el procés català tenen la mateixa finalitat

VilaWeb
ACN
02.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Saragossa, Juan Alberto Belloch, va proposar ahir que el senat suspengués l’autonomia de Catalunya si insistia a fer la consulta. En declaracions a la cadena Ser, va recordar que la constitució espanyola preveia aquesta funció de la cambra alta si una comunitat incomplia les regles. ‘Una de les poques funcions que té el senat és suspendre l’autonomia. El govern pot proposar al senat que s’adopti una mesura de suspensió, per exemple en matèria electoral o de seguretat’, va dir.

Heus ací les declaracions de Belloch a la Ser:

‘Convé que d’una vegada sàpiguen que no hi ha ni una possibilitat, i fins i tot n’hi ha algunes altres, com la que preveu la constitució, una de les poques funcions que té el senat, que és suspendre l’autonomia’, va dir.

Sobre les afirmacions que havia fet el cap de setmana, en què vinculava ETA amb el procés català, va dir que no pretenia pas fer comparacions, però que ETA i els qui volen la consulta tenien la mateixa finalitat: ‘Que Catalunya decideixi el seu futur. I no pot, el decideix Espanya.’ Finalment, va reconèixer que en el cas català els mètodes eren legítims, fins i tot democràtics. ‘Però el fi no’, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any