Tots els grups de l’oposició, tret d’UPyD, expressen al congrés espanyol el rebuig a la LOMCE

  • Els portaveus del grup socialista, CiU, PNB, Esquerra Plural i mixt es comprometen a derogar la llei si governen

VilaWeb
ACN
24.09.2013 - 15:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots els grups de l’oposició, tret d’UPyD, han tornat a expressar l’oposició a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Educació (LOMCE) que es tramita al congrés espanyol. Els portaveus del grup socialista, CiU, PNB, Esquerra Plural i la majoria del mixt han llegit un text on es comprometen a derogar la llei tan bon punt accedeixin al govern espanyol. Ho han fet en el transcurs de la comissió d’educació, que ha debatut els aspectes competencials de la reforma educativa.

En les seves intervencions, els portaveus de l’oposició han llegit un mateix text d’una pàgina on asseguren que el projecte de llei del ministre José Ignacio Wert és ‘un atac a la igualtat d’oportunitats i un retrocés en l’equitat i en la qualitat de l’educació’. A més, hi diuen, comporta ‘una clara transgressió de les competències de les comunitats autonòmiques i arriba en alguns casos a l’alteració del sistema lingüístic educatiu’.

‘Entenem que determinades lleis, entre les quals les relatives al sistema educatiu, necessiten una àmplia transversalitat de caràcter ideològic’, diu el text, que apunta que els grups signants ‘acorden que en el primer període de sessions de la legislatura vinent procediran a derogar la llei i paralitzar-ne immediatament l’aplicació’. En aquest sentit afegeixen que treballaran per ‘una nova llei que tingui el màxim consens parlamentari i de la comunitat educativa’. 

Previsiblement la LOMCE s’acabarà aprovant al congrés només amb els vots del PP, una vegada rebutjades les esmenes parcials i a la totalitat que ha presentat l’oposició, que ha criticat la manca de voluntat de diàleg dels populars i del ministre del ram.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any