El PSC de Santa Coloma promou una moció ‘per la unitat d’Espanya’ amb l’únic suport de PxC

  • La moció ha estat aprovada amb els vots contraris de CiU, ICV i PP

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.07.2013 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Instar al diàleg els governs d’Espanya i Catalunya i avançar en una reforma constitucional que garanteixi la unitat d’Espanya plurinacional.’ Aquest és el principal punt de la polèmica moció que s’ha aprovat aquesta setmana al ple de Santa Coloma de Gramenet. Polèmica, sobretot, perquè el PSC només ha rebut el suport del partit racista Plataforma per Catalunya (PxC). A més, si bé el text que es va votar era la del PSC, la primera iniciativa en aquesta línia fou de PxC, però les esmenes a la totalitat presentades per la resta de partits van fer que s’acabés votant el text del PSC.

Amb els vots del PSC (12) i de PxC (3) la moció fou aprovada –el ple té 27 regidors. La resta de partits hi van votar en contra, inclosos els socis de govern del PSC, ICV (3) i CiU (2). Gent de Gramenet no va poder votar perquè els seus dos regidors es trobaven en aquell moment fent el relleu de mitja legislatura. Fonts del partit han confirmat a VilaWeb que hi haurien votat clarament en contra.

Cal recordar també que el grup municipal de PxC a Santa Coloma va ser notícia fa un mes perquè un dels regidors del grup va aplaudir l’assassinat de Guillem Agulló. Juan Gómez Montero, a través de Twitter, i arran de la pregunta d’un usuari, que li demanava què pensava que el president de PxC, Josep Anglada, hagués votat a favor de dedicar un carrer a Guillem Agulló, Montero ha respost: ‘Opino que Guillem Agulló era un fill de puta que està molt bé on està ara mateix’, i tot seguit afegia, insultant el seu interlocutor: ‘Corre, desviat, passa-ho!’

Gómez Montero va ser notícia fa poc per haver etzibat un cop de puny a un membre de Gent de Gramenet i fa quatre mesos va ser denunciat per una dona que l’acusava d’haver-la colpejada a la porta de la sala de plens de l’ajuntament.

Informació relacionada: 

Els escàndols de Plataforma per Catalunya, sobre el mapa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any