Músiques d’Espriu

  • Ara que es commemora el centenari del naixement del poeta es publiquen diversos projectes musicals basats en la seva obra

VilaWeb
Redacció
01.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest 2013 és ple d’actes per a commemorar el centenari del naixement de Salvador Espriu. L’Any Espriu també arriba ben farcit de música, amb discs i espectacles d’homenatge. És el cas del disc del cantant Dídac Rocher, ‘El Minotaure i Teseu’; del doble àlbum compilatori ‘Amb música ho escoltaries potser millor’, en què participen diversos artistes; i del projecte ‘Viu Espriu’, amb Sílvia Bel, Llúcia Vives i Cordes del Món.

Dídac Rocher ha publicat enguany el disc ‘El Minotaure i Teseu’, en què recita i canta poemes d’Espriu en un disc d’homenatge. ‘El Minotaure i Teseu’ és la tercera part del llibre ‘El caminant i el mur’, en què Espriu reflexiona sobre qüestions íntimes i humanes. A partir d’aquí, Rocher recupera i reivindica la figura i l’obra del poeta amb la intenció de transmetre la visió profunda que tenia de l’existència des de la tolerància i la transcendència. 

La discogràfica Picap ha publicat ‘Espriu. Amb música ho escoltaries potser millor‘, un doble disc que inclou, d’una banda, un àlbum inèdit amb músiques sobre Espriu interpretades per Clara Segura, Dolo Beltran, Toni Xuclà, Pau Alabajos, Blaumut i Raydibaum; i, d’una altra, una compilació de cançons publicades amb poemes d’Espriu, com ara les d’Ovidi Montllor, Ramon Muntaner, Oriol Tramvia, Marina Rossell, Celdoni Fonoll i Guillermina Motta. 

I enguany també es poden escoltar els versos d’Espriu amb veu de Sílvia Bel i Llúcia Vives. Es tracta de ‘Viu Espriu’, un espectacle d’homenatge a l’escriptor amb els músics de Cordes del Món i que repassa textos de tots els llibres del poeta. Peces com les dues que van interpretar a l’Espai VilaWeb. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any