La Universitat de Vic inaugura l’exposició “Dones il·lustradores”

  • La mostra parteix de la primera il·lustradora professional, Lola Anglada, fins les nascudes abans de 1955

VilaWeb
Redacció
17.06.2013 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat de Vic inaugura l’exposició “Dones il·lustradores”, dins els actes de la Plataforma Cultural de la Universitat d’Estiu de Vic, el 18 de juny, a les 18.30h, al vestíbul de l’edifici B del Campus Miramarges (C. Miramarges, 4. Vic). Les dones il·lustradores que figuren a la mostra són: Lola Anglada, Mercè Llimona, Aurora Altisent, Maria Rius, Fina Rifà, Roser Capdevila, Pilarín Bayés, Lluïsa Jover, Carme Solé Vendrell, Violeta Denou, Montse Ginesta i Marta Balaguer. 

L’exposició la formen 13 panells, un d’introducció de l’exposició i un panell dedicat a cada il·lustradora, amb la seva fotografia, biografia, el seu lema de què és per ella la il·lustració i 3 portades dels seus llibres i fotografies diverses. És un recorregut per a la il·lustració en femení, des de Lola Anglada fins a les il·lustradores abans de l’any 1955.

La mostra ha estat comissariada per les professores de la UVic Carme Sanmartí, Teresa Julio i Caterina Riba i organitzada pel grup de recerca “Estudis de gènere: traducció, literatura, història i comunicació” (GETLIHC) i el Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona (CEID-Càtedra Unesco). La inauguració, comptarà amb la presència d’Ivet Castaño, coordinadora territorial a Barcelona de l’Institut Català de les Dones (ICD) i serà comentada per l’il·lustrador Daniel Torrent.
L’exposició, amb el suport de l’AGAUR, Institut Català de les Dones, Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona, Càtedra Unesco – Dones Desenvolupament i Cultures i l’ Oficina de Gestió Cultural de la UVic, serà oberta a tothom fins el 15 de juliol, al Vestíbul Edifici B, Campus de Miramarges.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any