S’ha mort el col·leccionista Tomàs Mallol, fundador del Museu del Cinema de Girona

  • Tenia 89 anys, va rebre la Creu de Sant Jordi el 2011 i era membre d'honor de l'Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques des del 1998

VilaWeb
ACN
16.06.2013 - 15:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·leccionista de cinema Tomàs Mallol i Deulofeu ha mort aquest diumenge a l’Hospital Josep Trueta de Girona als 89 anys d’edat. “Amb molta tristesa us comuniquem que Tomàs Mallol ha mort avui. Transmetem a la seva família el nostre més sincer condol”, ha confirmat via Twitter el Museu del Cinema de Girona. Precisament, la seva enorme compilació cinèfila -amb projectors, pel·lícules amateurs, cartells- va servir per crear el Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol, que repassa exhaustivament la història del setè art. Entre les nombroses distincions, Mallol va rebre la Creu de Sant Jordi el 2001 i era membre d’honor de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya des del 1998.

‘El trobarem a faltar molt, com a persona i pel seu coneixement extraordinari del setè art’

El batlle de Girona, Carles Puigdemont, ha volgut destacar “el coneixement extraordinari sobre el món del cinema” que posseïa el cineasta Tomàs Mallol (1923-2013). “Ell va fer possible que la ciutat tingués el millor museu del cinema del món amb una col·lecció inigualable”, ha ressaltat. El batlle ha explicat que, fins a l’últim moment, Mallol va estar “al peu del canó” i a l’aguait de qualsevol novetat que afectés el museu gironí. “No només li hem d’agrair la seva valuosa aportació sinó que el trobarem a faltar com a persona i pel seu coneixement extraordinari del que ha estat i és el setè art”, ha subratllat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any