Carme Forcadell repetirà a la presidència de l’ANC

  • Demà es reunirà el secretariat sortit de les eleccions del cap de setmana · Hi escolliran els quatre càrrecs orgànics de l'entitat

VilaWeb
Pere Cardús i Cardellach
14.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera reunió del nou secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) servirà principalment per a dues coses: escollir els quatre càrrecs orgànics estatutaris de l’entitat i programar la feina dels pròxims mesos amb la mirada posada en l’Onze de Setembre. Si no hi ha cap sorpresa d’última hora –descartada per totes les veus del nou secretariat consultades per VilaWeb–, la presidenta actual, Carme Forcadell, serà reelegida. Forcadell va ser la candidata més votada (3.109) dissabte passat amb mil vots llargs de distància amb el segon més votat, Jaume Marfany (2.104).

membres del secretariat consultats per VilaWeb consideren que la feina feta per Forcadell aquest últim any al capdavant de l’entitat justifica de sobres que continuï a la presidència. Però després del resultat contundent de les eleccions de la setmana passada ‘ningú no entendria cap altra opció’, diuen. Forcadell es declara disposada a continuar la feina començada i avisa que els sis mesos que queden de 2013 seran decisius per al futur de Catalunya. Per això considera que cal refer la marxa de l’ANC i empènyer amb tanta força com es pugui des de la societat civil per avançar en el procés d’independència.

A banda l’elecció de Forcadell a la presidència, els setanta-cinc membres del secretariat hauran d’escollir una vice-presidència, una secretaria i una tresoreria. Per a aquests càrrecs no hi ha noms concrets definits, si bé hi ha qui diu que caldria tenir en compte les votacions de dissabte. Després de Forcadell i Marfany, els candidats més votats van ser Pep Riera (2.070), Ferran Civit (2.036) i Ignasi Termes (1.865).

L’elecció dels quatre càrrecs donarà alguna pista sobre quines seran les veus més visibles de la nova cúpula de l’entitat, però la nova etapa pretén oferir una imatge més coral i col·legiada de la direcció. De fet, l’únic ‘equip de treball’ que es va presentar a les eleccions amb un programa i unes propostes concretes va ser el capitanejat per Pere Pugès, un dels quatre fundadors de l’entitat. Aquesta ‘candidatura’ va obtenir un suport molt important en les eleccions i la majoria dels membres va entrar a la nova direcció. Entre les propostes d’aquest equip –anomenat ‘Un equip i un projecte, cap a la independència’– hi havia la d’un secretariat menys presidencialista, amb un estil de treball més col·lectiu i amb més portaveus d’àmbits concrets.

Aquestes propostes sobre l’organització directiva i les referents al programa de treball i al calendari és previst que es traslladin principalment a la reunió següent, després d’uns quants dies per a debatre i esmenar les que es puguin fer demà.

L’ANC va fer públics ahir els resultats definitius de les eleccions del cap de setmana. S’hi van escollir vint-i-cinc representants d’àmbit nacional i cinquanta més del territori. A continuació podeu llegir la llista definitiva dels membres del secretariat:

Representants nacionals, per ordre de vots: 

Forcadell Lluís, Carme (3.109)
Marfany Segalés, Jaume (2.104)
Riera i Porta, Pep (2.070)
Civit i Martí, Ferran (2.036)
Termes i Serra, Ignasi (1.865)
Martinez Soler, Jordi (1.681)
Colomer i Besga, Josep (1.661)
Albertí i Cortes, Josep (1.621)
Gili Renom, Eulàlia (1.543)
Porta i Espelt, Andreu (1.521)
Pugès i Dorca, Pere (1.476)
Gené Casals, Ricard (1.460)
Loire i Fernàndez, Roser (1.428)
Manyà i Martinez, Jordi (1.390)
Cots Tallada, Gemma (1.318)
Contijoch Amill, Joan (1.270)
Cucurull Miralles, Víctor (1.237)
Mascarilla Miro, Òscar (1.191)
Calero i Larreula, Albert (1.190)
Murgó Ambou, Jordi Josep (1.187)
Segura i Buixó, Carles (1.169)
Canas i Bozzo, Teresa (1.137)
Sallas Campmany, Oriol (1.127)
de Vilalta Pach, Enric (1.124)
Viñas i Gomis, Odette (1.091)

Representants territorials: 

Regió 1a-1. Ciutat de Barcelona:  Aida Àngel Basela, Francesc Xavier Augé i Lidón, Enric Garcia i Pérez, Galdric Peñarroja Sánchez, Rosa M. Planas i Vilar, Xavier Vidal Canyelles, Lluís Vila i Blanché.

Regió 1a-2. Barcelonès Nord: Agustí Gallart Teixidó, Carles Valls Bauçà.

Regió 1a-3. Barcelonès Sud: Eduard Cirera Prats, Teresa Romeu Casanovas.

Regió 1b. Maresme: Sara Àlvarez Nieto, Dani Carulla i Noguera, Raquel Torres Domínguez.

Regió 1c. Baix Llobregat: Montserrat Rosell Martí, Francesc Sànchez Benas, Jordi Vilarasau Farré.

Regió 1d. Vallès Occidental: Rosa Alentorn Sànchez, Josep Lluís Fernàndez Molinet, Antoni Morral i Berenguer. 

Regió 1e. Vallès Oriental: Joan Guarch i Calvet, Marc Ricard Llach, Jaume Vallcorba i Tura.

Regió 2. Gironès, Alt i Baix Empordà, Garrotxa, Pla de l’Estany i Selva: Joaquim Llorens i Garangou, Jordi Pagès Fortuny, Sebastià Pèlachs i Farcy. 

Regió 3. Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf: Montserrat Comas i Güell, Mireia Juanola i Codina, Carles Puyuelo i Rosell.

Regió 4. Tarragonès, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Camp i Priorat: Josep Maria Calbet i Cassanyes, Xavier Margalef Marsal, Irene Martín Abellan.

Regió 5. Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Montsià i Matarranya: Manel Albes i Recasens, Joan Esteve Guillaumet Pérez, Marcel Guiu Torner. 

Regió 6. Segrià, Urgell, Segarra, Garrigues, Pla d’Urgell, Noguera, Llitera i Baix Cinca: Ferran Accensi Torres, Albert Que Quer, Francesc Xavier Vico Palafoix. 

Regió 7. Bages, Anoia, Berguedà i Solsonès: Lluís Ballús Planas, Valentí Carrera Vila, Antoni Cornudella i Companys. 

Regió 8. Baixa Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribagorça, Alta Ribagorça i Vall d’Aran: Xavier Boloix Pons, Sebastià Sardiné i Torrentalé, Joan Solé i Camardons.

Regió 9. Osona i Ripollès: Marc Costa i Trachsel, Nuri Guillaumes Isern, Noemí Morral Palacín.

Regió 10. Rosselló, Vallespir, Fenolleda, Capcir, Alta Cerdanya i Conflent: Francesc Bitlloch i Carbó, Guillem Fuster i Usas, Noemí Llaveria i Pereiras.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any