Enric Benavent, nou bisbe de Tortosa

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El bisbat de Tortosa està d’enhorabona: el papa Francesc ha nomenat el bisbe Enric Benavent, fins ara auxiliar de València, nou pastor de l’Església de Tortosa. Ha estat a les 12 del migdia, quan s’ha fet públic el nomenament del bisbe Enric, com a pare i pastor de la diòcesi de Tortosa.

El bisbe Enric Benavent va nàixer a Quatretonda el 25 d’abril de 1959. Va estudiar al Seminari de Montcada i va ser ordenat prevere a València, el 8 de novembre de 1982. És llicenciat en Teologia per la Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer i doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Al llarg del seu ministeri pastoral, ha estat coadjutor de la parròquia de Sant Roc i Sant Sebastià d’Alcoi i professor de l’institut. També va servir les comunitats cristianes de Barxeta i Lloc Nou d’En Fenollet. Va ser formador del Seminari de València i professor de Síntesi Teològica per a diaques, així com Delegat Episcopal de Pastoral Vocacional. Des de 1993 ha estat professor de Teologia Dogmàtica de la Facultat de Teologia i professor en la secció de València del Pontifici Institut Joan Pau II, per a Estudis sobre Matrimoni i Família.

Va ser nomenat bisbe el 8 de novembre de 2004 i ordenat a la catedral de València el 8 de gener de 2005. En la CEE és membre de les Comissions Episcopals per a la Doctrina de la Fe i de Seminaris i Universitats. Ha escrit entre d’altres, els llibres ‘Teología y vida eclesial’, ‘El Misterio Pascual en la teologia reciente’ i ‘La Declaración Dominus Iesus, la Carta Novo Millenium Ineunte y la Cristologia reciente’.
 
En les paraules que pronuncià el dia de la seua ordenació episcopal, el bisbe Enric manifestava el desig que el seu servei pastoral estiguera arrelat en l’expressió de Sant Agustí, ‘amoris officium’. Per això definia l’episcopat com un servei d’amor a favor de la comunitat cristiana. El bisbe Enric volia exercir el seu ministeri, ‘des del perdó, la misericòrdia i la caritat’, uns trets que estan molt en sintonia amb el papa Francesc.

Els cristians del País Valencià dels Ports i del Baix i de l’Alt Maestrat, que formen part del bisbat de Tortosa, tenen en el bisbe Enric un pastor que acompanyarà les comunitats cristianes en el camí de la fe.

Demane a Déu que el bisbe Enric siga sempre sol·lícit pel ramat que li ha estat confiat. Que com el Bon Pastor, done la vida per aquelles comunitats cristianes que li han estat encomanades.

En el seu servei episcopal, bisbe Enric, valore i defense un dels signes d’identitat dels valencians: la llengua, que hem rebut dels nostres pares i amb la qual volem pregar Déu. Bisbe Enric: siga garant i defensor del valencià a la litúrgia i en les relacions entre els capellans i els laics. En les visites pastorals que faça a Morella i a Vinaròs, a Peníscola i a Sant Mateu, a Benassal i a Herbers promoga la nostra llengua, per fer possible la inculturació de la fe en la realitat nacional del País Valencià. I ara que és bisbe de l’Església de Tortosa, recupere del calaix de l’arquebisbat de València els textos litúrgics preparats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, perquè siguen aprovats definitivament per Roma.
 
El papa Francesc en l’homilia del 15 de maig, explicava bé la missió dels bisbes: ‘Un bisbe no és un bisbe per a si mateix, ho és per al poble. Al servei dels altres, per a custodiar, edificar i defensar el poble’. Estic segur que el bisbe Enric serà un pare i un pastor bo, per a tots els cristians i també per els qui allunyats de la fe, descobriran en ell un home de diàleg i de bona voluntat.

Rodege’s, bisbe Enric de laics i de laiques, tan importants en el treball a favor del Regne. Ajude a incorporar les dones en les tasques pastorals i aproxime’s als jóvens, que són el futur de l’Església.  

Li desitge bisbe Enric, que el seu ministeri episcopal al servei de la diòcesi de Tortosa siga ben fecund. No tinga por, bisbe Enric, d’eixir de les pròpies muralles i anar a les perifèries, com ens demana el papa Francesc, per a buscar els qui estan al marge de l’Església i per fer nàixer una nova primavera, com ho va ser fa 50 anys amb el Vaticà II.

Des de Montserrat, estiga segur que el tindrem molt present en la pregària, perquè el seu servei episcopal siga ben fructífer!!

Que l’Esperit del Senyor Ressuscitat el porte amb audàcia i valentia a anunciar el Regne, per tal que siga un pare i un mestre d’evangelització per a les comunitats cristianes del bisbat de Tortosa.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any