ETA exigeix la repatriació de presoners i un canvi en la política penitenciària

  • Responsabilitza Rajoy i Hollande de les morts de Figueroa i Thierry

VilaWeb
Redacció
02.05.2013 - 11:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ETA ha advertit en un comunicat al diari Gara que ja n’hi havia ‘prou de jugar amb la vida i els drets dels presoners bascs’, i ha responsabilitzat els governs espanyols i francès de les morts del presoner Ángel Figueroa i l’ex-número u de la banda, Xabier López Peña, alias ‘Thierry’. També ha culpat els presidents Mariano Rajoy i François Hollande de la ‘dispersió, l’aïllament i els càstigs que pateixen els presoners’. ‘Són les expressions més extremes d’aquesta política de venjança’, diu ETA, que els acusa d’haver aplicat aquestes polítiques per ‘deixar sense recorregut el procés de resolució’.

Segons la banda, els dos estats i els agents polítics bascs actuen ‘com si no s’hagués produït cap canvi significatiu en la situació política, tractant de posar la responsabilitat del bloqueig sobre l’esquerra abertzale’.

D’una altra banda, carrega contra el PNB per haver ofert ‘tota la seva lleialtat al responsable del blocatge, el govern espanyol’. ‘Millor seria que augmentés el nivell d’exigència dels dos governs i comencés a fer aportacions positives al procés’, afegeix.

La banda insisteix que després de la conferència d’Aiete i el cessament de la lluita armada ‘el més lògic seria la repatriació dels presoners i la superació de les mesures d’excepció’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any