El PSC avala a Brussel·les la declaració unilateral de Kosovë

  • El Parlament Europeu insta Espanya a avalar la validesa de l'estat balcànic · Mas lamenta que l'estat espanyol no l'hagi reconeguda

VilaWeb
Redacció
18.04.2013 - 17:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputada del PSC, Maria Badia, ha votat a favor de la petició de reconeixement de la independència de Kosovë a Espanya, Grècia, Romania, Eslovàquia i Xipre, aprovada avui pel Parlament Europeu. Amb aquest vot, la representant del PSC avala la validesa de la declaració unilateral d’independència de Kosovë, que va arribar el 17 de febrer de 2008 després de fracassar tots els intents de negociació amb Sèrbia. El vot favorable de Badia ha quedat registrat a l’acta del ple (PDF, pàgina 19)

El ponent de la moció aprovada, l’austríac Ulrike Lunacek (Verdes / ALE) ha lamentat que aquests estats ‘no hagin donat el seu suport als esforços realitzats per Kosovë’.

Espanya és un dels cinc estats de la Unió Europea que encara no ha aprovat la validesa de l’estat de Kosovë. És per això que, en sessió plenària a l’Eurocambra, l’eurodiputat austríac Lunacek ha lamentat que encara no hagin reconegut la independència del país i a dit que ‘haurien de fer-ho per permetre Kossovë participar en organitzacions com l’Europol, la Interpol i en esdeveniments esportius internacionals’.

Mas lamenta la baixa qualitat democràtica d’Espanya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat que l’estat espanyol encara no hagi reconegut Kosovë, i ha recordat que molts altres estats sí que van fer-ho ràpidament. ‘La democràcia passa per respectar la voluntat democràtica expressada pels ciutadans. Això és la mare de la democràcia, sense això no hi ha una qualitat democràtica alta’, ha dit Mas.

En conferència de premsa després de reunir-se amb la comissària europea d’Acció pel Clima, Mas ha assegurat que el govern ‘defensa radicalment el pes de la democràcia en estat pur’, i per això reconeix Kosovë, com també ho han fet molts altres estats europeus amb l’excepció, ‘dissortadament’, de l’estat espanyol.

 

Més informació: Mas mira d’esvair dubtes: ‘El camí se segueix’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any