Mas mira d’esvair dubtes: ‘El camí se segueix’

  • Nega que hi hagi discrepàncies entre consellers sobre la consulta

VilaWeb
Redacció
18.04.2013 - 13:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha desmentit les suposades divergències entre consellers del seu govern quant a la consulta d’autodeterminació de Catalunya. Ha negat que hi hagués discrepàncies, ha demanat de poder treballar amb discreció i que no es fes tant de cas de declaracions que expressen opinions, perquè allò que compta són els fets. ‘El compromís per a fer la consulta és clar. La consulta s’ha de fer. I s’ha de fer dins els marcs legals’, ha dit Mas. Encara ha remarcat que, ‘en últim terme, donarem la veu al poble de Catalunya’.

‘El camí se segueix. Una altra cosa és el que es diu. I com que això és molt llaminer, de vegades es diu una cosa i se’n fa una gran bromera i després resulta que no ha passat res de res’, ha declarat avui.

El president ha volgut recordar que ‘la consulta s’ha de fer’ perquè hi ha hagut un vot molt clar dels ciutadans perquè així sigui.

Dilluns el conseller de Justícia, Germà Gordó, va declarar que no veia possible de fer la consulta si no era d’acord amb el govern espanyol. Ara, va dir, tal com ha recordat Mas avui, que el govern tenia la responsabilitat de complir els compromisos i, per tant, l’obligació de treballar per acabar celebrant una consulta.

Les paraules de Gordó sobre la necessitat d’acordar la consulta amb el govern espanyol topaven amb les paraules de Mas durant la campanya, quan deia que la consulta es faria amb permís de l’estat o sense, i amb les del conseller de Presidència, Francecs Homs, que també va dir que es faria ‘tant si com no’.

Aquestes declaracions, afegides a les del president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, reiterant la seva posició contrària a fer una consulta que no sigui acordada i declarant que ‘CiU mai no ha estat independentista’, han generat molt de soroll i nerviosisme.

I avui Mas ha vogut sortir al pas d’aquest soroll per dir que no hi ha cap desviament del camí traçat en el full de ruta acordat entre CiU i ERC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any