La jutgessa prohibeix de difondre l’enregistrament del dinar de Camacho i Álvarez

  • Arxivades les denúncies d'Ortega i Carod-Rovira contra Método 3

VilaWeb
Redacció
07.03.2013 - 17:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat de primera instància número 21 de Barcelona ha prohibit difondre la gravació que l’agència de detectius Método 3  va fer de la conversa entre la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, i Victòria Álvarez, ex-parella del fill gran de Jordi Pujol, durant un dinar el 2010. 


Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la jutgessa ha acceptat les mesures cautelars que va sol·licitar Camacho en la vista del passat 1 de març en el marc dels suposats casos d’espionatge.



La reunió entre Camacho i Álvarez va tenir lloc el 7 de juliol del 2010 al restaurant la Camarga de Barcelona.

Ara la jutgessa ha prohibit que es divulgui cap fragment de la gravació. A més, ha requerit a Método 3 que posi a disposició del jutjat tant la gravació original com tots els duplicats i una llista de la gent a qui van facilitar-ne alguna còpia.

Arxivades les denúncies d’Ortega i Carod contra Método 3

D’una altra banda, el jutjat d’instrucció número 14 de Barcelona ha arxivat les denúncies presentades per la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, i l’ex-vice-president i ex-dirigent d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, contra l’empresa de detectius Método 3. El magistrat considera que no hi ha indicis que demostrin que van ser espiats, tot i que especifica que, si durant la investigació apareixen noves informacions, els casos es podrien reobrir. Ortega i Carod-Rovira van presentar la denúncia als mossos d’esquadra, cosa que obria la porta al fet que la policia catalana pogués accedir a la investigació. La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, en canvi, va dirigir-se a la policia espanyola per denunciar l’espionatge.

Joana Ortega va presentar el 19 de febrer passat una denúncia pel suposat espionatge i, poc després, ho feia Josep-Lluís Carod-Rovira arran d’algunes informacions periodístiques que apuntaven que haurien estat espiats.

A diferència del que va fer Sánchez-Camacho, que va presentar la denúncia a la policia espanyola, Ortega i Carod-Rovira ho van fer als mossos, circumstància que permetia que la policia catalana pogués accedir a la investigació.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any