Per Navarro, la llei de consultes no ha de servir per exercir el dret d’autodeterminació

  • El primer secretari del PSC insisteix en el diàleg amb l'estat · Torna a defensar la seva proposta d'abdicació de Juan Carlos

VilaWeb
Redacció
24.02.2013 - 16:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navaro, ha considerat que la futura llei de consultes catalana no ha de servir pas per exercir el dret de decidir, la qual ‘hauria d’anar per altres camins’. En una entrevista a Catalunya Informació, ha dit que la finalitat de la llei ha de ser una altra, com que els ciutadans ‘participin en el govern, però no fer un referèndum sobre l’autodeterminació. El dret de decidir, diu, s’ha d’exercir ‘per altres camins’: ‘S’ha de parlar amb el govern espanyol per veure quins són els camins possibles’.

Navarro també ha insistit que el rei espanyol abdiqui en favor del seu fill, tot i que el seu partit s’ha desmarcat de la proposta des del primer moment.

Retrets a Junqueras

Posteriorment, en una calçotada del PSC a Sant Joan Despí, Navarro ha criticat el president d’ERC, Oriol Junqueras, per les seves declaracions en una entrevista a La Vanguardia, en què no descartava un possible avançament electoral, si CiU no tenia en compte ERC a l’hora de prendre decisions. ‘Com més mana Junqueras, més inestable és el govern’, ha dit Navarro, i ha afegit: ‘Si ha fet un pacte de govern, l’ha de complir’.

Sobre el ‘joc brut’ de l’estat

Navarro també ha comentat les declaracions del president de la Generalitat, que retreu a l’estat joc brut per impedir el dret de decidir. El dirigent del PSC ha instat Artur Mas a deixar de banda ‘la teoria de la conspiració’ i començar a treballar per resoldre els problemes dels catalans. I ha reclamat un canvi de prioritats al govern perquè la reforma del model de finançament, i no el dret de decidir, sigui el principal objectiu de la Generalitat en els propers mesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any