Navarro: ‘El meu republicanisme haurà d’esperar’

  • El cap del PSC diu que no tenia intenció d'importunar ningú · Alfonso Guerra no se sent representat per Navarro 'en res'

VilaWeb
Redacció
21.02.2013 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha tornat a defensar avui, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la seva proposta perquè el rei espanyol abdiqui en benefici del príncep Felipe per facilitar ‘una nova transició’. El socialista, de fet, s’ha reivindicat com a republicà, però ha advertit que ‘encetar avui el debat sobre la República podria complicar molt les coses’. 

‘El meu republicanisme haurà d’esperar’, ha defensat, tot apostant per instaurar ‘un noi rei que arbitri un espai per construir una nova democràcia i una Espanya federal’. Davant la reacció del PSOE, ha afirmat que ‘no tenia intenció de molestar ningú’ i ha vinculat les crítiques a la coincidència amb el debat al congrés espanyol. ‘Si algú s’ha pogut molestar, no era la meva intenció. Però era urgent fer aquestes reflexions en públic’, ha dit. I ha explicat que la gent el felicita pel carrer per haver-ho dit.

Guerra diu que no se sent representat per Navarro ‘en res’

L’històric diputat socialista i ex-vice-president del govern espanyol Alfonso Guerra s’ha desmarcat de la petició que ha fet el primer secretari del PSC, Pere Navarro, perquè el rei Juan Carlos abdiqui. ‘No em sento representat ni en això ni en res pel senyor Navarro’, ha dit. Guerra ha afegit que la proposta del cap del PSC serveix per distreure el debat de política general que se celebra des d’ahir al congrés espanyol. ‘I no dic res més per no caure en el vici lleig en què ha caigut Navarro, que és distreure del debat de política general’, ha assenyalat.

El PSOE ja es va desmarcar ahir de la demanda de Navarro i va assenyalar en un comunicat que la considerava totalment inadequada.

Avui, fins i tot l’executiva del PSC s’ha desmarcat de les paraules de Navarro. El secretari d’Acció Política i número tres del PSC, Antoni Balmón, ha matisat que, de moment, aquesta és només ‘una reflexió del primer secretari’. Tot i defensar la mateixa posició que Navarro, Balmón ha descartat que el PSC porti -al menys de moment- al parlament aquesta proposta d’abdicació perquè la cambra la debati i la voti.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any