La corrupció a les Illes, a la BBC

  • Es fixa en el cas Nóos, Palma Arena i Andratx i destaca les demandes de regeneració democràtica de la societat

VilaWeb
Redacció
23.02.2013 - 13:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de dedicar aquests últims mesos alguns reportatges a la corrupció al País Valencià, la BBC es fixa avui en les Illes, i repassa casos com l’escàndol que implica Iñaki Urdangarin i la monarquia espanyola, el Palma Arena i l’Andratx. El periodista Tom Burridge destaca que una tercera part dels casos destapats a l’estat espanyol se centren a les Illes, recull el testimoni de veïns de Palma i destaca les protestes de la societat contra la corrupció.

Informa de la declaració al jutge, avui, d’Urdangarin, acusat de lucrar-se a través d’una empresa que ‘va fer cobraments massius als governs valencià i balear per a l’organització d’esdeveniments esportius’.

Destaca que la construcció ‘es troba en el cor de la majoria de casos de corrupció’, com ho exemplifiquen el Palma Arena i l’Andratx.  I diu que el fet curiós del cas Andratx ‘és que el conservador Partit Popular, que  governava aleshores, va ser posteriorment reelegit’.

‘Hi va haver un moment que el 10% del parlament balear estava implicat en diversos casos d’investigació’, diu l’advocat Juan Carrau en el reportatge. I es defineix ‘relativament optimista’ perquè troba que cinc anys enrere era ‘inimaginable’ que molts d’aquests casos sortissin a la llum.

La BBC també es fixa en el cas Bárcenas i la implicació del partit del govern espanyol. I destaca que cada cop hi ha una demanda més forta perquè hi hagi una regeneració democràtica a l’estat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any