Mas alerta que la corrupció pot perjudicar la transició nacional

  • Convoca una reunió a Palau amb el president del TSJC, el fiscal en cap, el Síndic de Greuges i el director de l'Oficina Antifrau

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.02.2013 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut avui al Palau de la Generalitat i s’ha manifestat preocupat per les ‘greus conseqüències’ dels casos de corrupció que esquitxen diversos partits al país i a Espanya. L’endemà de l’esclat de l’escàndol dels ‘papers de Bárcenas’, Mas ha dit que la corrupció pot perjudicar la recuperació econòmica i també el procés de transició nacional, ‘que s’ha de basar en la coresponsabilitat entre societat i institucions’.

Mas ha anunciat que convocaria una trobada amb diversos organismes de control de l’activitat pública i institucional. Serà la setmana que ve, al Palau de la Generalitat, i hi participaran la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miquel Àngel Gimeno; el fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol; el Síndic de Greuges, Rafael Ribó; i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

Aquesta reunió és ‘complementària’, ha dit, de l’acció del parlament i dels partits. Mas s’ha mostrat preocupat per l’acumulació de sospites de corrupció dels últims dies però opina que l’àmbit públic, en l’acció d’administracions com la Generalitat i els ajuntaments catalans, s’actua correctament, ‘en línies generals.’

I ha aprofitat l’avinentesa per dir que els encausaments d’un càrrec no han d’originar dimissions automàtiques, perquè no equivalen a la culpabilitat.

Més informació:

La fiscalia es planteja de cridar a declarar la cúpula del Partit Popular

La connexió valenciana amb els papers de Bárcenas

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any