El comitè d’empresa del TNC retira la campanya de parlar castellà

  • Afirma que la polèmica decisió no va ser presa de forma consensuada en assemblea

VilaWeb
Redacció
21.01.2013 - 15:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la la polèmica generada per la mesura d’alguns treballadors del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) de parlar en castellà per protestar per les retallades, el comitè d’empresa ha fet saber que aquesta decisió no va ser presa de forma consensuada en assemblea i que la campanya queda retirada. Ho han fet saber penjant un cartell que desmenteix els que es van penjar per anunciar la protesta aquest cap de setmana.

El missatge del nou cartell diu: ‘El Comitè d’empresa fa saber que el comunicat emès ahir diumenge 20 de gener, en el qual s’informaca al públic de l’ús del castellà com a mitjà de protesta, no va ser consensuat en assembela per tots els treballadors, i va ser una decisió unilateral del Comitè que ja ha estat retirada.’

Aquesta protesta arriba després de saber-se que el consell d’administració del TNC té pensat d’aplicar diverses mesures per fer front a la baixada de consum de teatre i a la previsible caiguda de les ajudes institucionals per a aquest 2013.

Avui el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no ha confirmat ni desmentit que una de les mesures sigui la de tancar la sala Tallers, com s’havia apuntat els darrers dies, però sí que ha admès que el s’estan estudiant diverses mesures per fer front a la pèrdua d’espectadors i d’ingressos.  ‘L’objectiu és acabar l’any sense dèficit’ i ajustar-se a l’assignació pressupostària d’enguany, segons Mascarell, que ha dit que l’increment de l’IVA cultural havia ‘fet molt de mal’. En tot cas, afirma que encara no ha rebut formalment cap proposta del consell i que ho valorarà quan se li plantegin propostes en ferm.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any