Fer el referèndum, aturar les retallades i prohibir els desnonaments, prioritats de la CUP-AE al Parlament

  • Fernàndez, Arrufat i Rieradevall valoren positivament uns resultats electorals que els permeten 'fer arribar la veu dels sense veu' a la cambra

VilaWeb
Redacció
04.12.2012 - 14:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP-Alternativa d’Esquerres s’ha marcat diverses prioritats immediates un cop comenci la nova legislatura: fer un referèndum d’autodeterminació, posar fi a les retallades socials i la privatització dels serveis públics, prohibir els desnonaments per raons econòmiques, i demanar la dissolució de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra i la prohibició de les bales de goma. També han anunciat que la seva missió al parlament seria ‘atabalar la dreta i estessar l’esquerra institucional’.

En una compareixença al Parlament de Catalunya, els tres diputats electes de la CUP han fet una valoració positiva dels resultats electorals, ja que han aconseguit un dels objectius, que era ‘fer arribar la veu dels sense veu’ a la cambra catalana.

David Fernàndez, Quim Arrufat i Georgina Rieradevall han explicat que la seva funció al parlament serà la d’intentar ‘revertir les tres crisis que arrossega el país: la nacional, la social i la democràtica’. I amb aquests reptes, han enumerat quines seran les iniciatives que marcaran com a prioritàries.

En primer lloc, un referèndum ‘per avançar cap a la independència total dels Països Catalans’, i demanen que sigui vinculant i es tradueixi en ‘polítiques concretes l’endemà mateix de fer-se’. També aposten per obrir un procés constituent que integri tots els Països Catalans ‘i estableixi les bases d’una república: confederació i democràcia directa’.

En segon lloc, es proposen ‘aturar les privatitzacions encobertes a través de la política d’austeritat i les tisorades ordenades per la UE’. En aquest sentit, demanaran que es reobri la comissió d’investigació sobre la sanitat catalana que es va tancar quan es van convocar les eleccions.

També volen que s’aturin els desnonaments per raons econòmiques i que es creï un mercat públic de lloguer ‘que es nodreixi de l’expropiació dels habitatges desocupats, propietat d’entitats financeres o que serveixin a finalitats especulatives’.

Finalment, critiquen les actuacions de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra i demanen que es dissolgui, que es prohibeixin les bales de goma, i que els comandaments ‘rendeixin comptes davant les instàncies que siguin pertinents’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any