Els pares i mares d’un col·legi de Banyeres de Mariola ocupen les aules

  • Protesten contra la retallada en l'ensenyament i l'augment de la ratio a les classes

VilaWeb
Redacció
07.09.2012 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els pares i mares del col·legi Alfonso Iniesta de Banyeres de Mariola han ocupat les aules dels seus fills per comprovar personalment la massificació dels alumnes en les classes. Han demanat a l’AMPA d’aquest centre que enviï una carta de protesta a la conselleria d’Educació perquè els xiquets i xiquetes d’aquest curs han estat els primers afectats per les retallades. En aquest cas, la conselleria ha eliminat una de les tres aules, augmentant fins a trenta el número d’alumnes per aula.

En la carta que s’enviarà a conselleria s’explica el que comportarà la supressió d’una aula: ‘La massificació d’una de les unitats que quedarà amb trenta alumnes en unes classes amb l’espai molt limitat’, tal com han pogut comprovar els pares i mares el primer dia lectiu.

També remarquen les famílies: ‘Hi haurà un perjudici produït pel canvi, per part de l’administració, de les condicions inicials de matrícula, perquè els nostres fills van començar la seua vida escolar comptant amb tres unitats que, en reduir-se ara a dues, empitjora notablement la qualitat educativa de l’ensenyament que han de rebre els nostres fills i filles’.

La carta explica també la impossibilitat d’admetre cap altre alumne més en la línia de català (PEV) perquè l’administració, en eliminar una unitat de PEV, en bloca l’accés.

Informació relacionada:

Més retallades i menys català en l’inici de curs al País Valencià

Albert Dasí: ‘Anem cap a un curs conflictiu’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any