Fernández Díaz ordena la detenció dels autors de la presa en dos supermercats d’Andalusia

  • Sánchez Gordillo qualifica el ministre de 'franquista' i insisteix que no van cometre cap delicte sinó una 'acció activa no violenta'

VilaWeb
Redacció
08.08.2012 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha ordenat avui la detenció dels autors de l’acció d’ahir en dos supermercats on membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) van endur-se menjar per entregar-lo a ONG. Per Fernández Díaz, ‘el fi no justifica els mitjans’ i ha dit que l’acció dels sindicalistes era ‘intolerable’. Un dels dirigents del SAT és Juan Manuel Sánchez Gordillo, diputat d’IU a la Junta d’Andalusia i batlle de Marinaleda, que si bé no va participar en l’acció sí que va acompanyar els sindicalistes i va romandre a l’exterior del supermercat.

En saber la intenció d’Interior, Sánchez Gordillo ha dit que lamentava que hagués ‘tornat el franquisme i el terrorisme estatal a Espanya amb l’arribada del PP’ i que no entenia perquè no es detenia ‘Botín i altres banquers que roben milers de milions’. El diputat d’IU insisteix que no té por ni consciència d’haver comès cap delicte, sinó una ‘acció activa no violenta sense més transcendència’.

Un grup de dos-cents militants del SAT van entrar ahir en un supermercat del municipi andalús d’Écija i va omplir els carros d’aliments de primera necessitat. Els sindicalistes es van endur els aliments sense pagar amb la intenció de lliurar-los a un menjador social de Sevilla i van definir l’acció com una ‘expropiació forçosa’.

L’ordre de detenció d’Interior s’ha donat després de la denúncia presentada per un dels supermercats afectats. De fet, ahir Mercadona va anunciar que presentaria una denúncia per agressions a alguns  treballadors.

El portaveu d’Interior d’IU al congrés espanyol, Ricardo Sixto, ha dit al ministre Fernández Díaz que ‘no es comporti com un xèrif d’un poble de l’Oest’, que apliqui la legislació i posi els fets en coneixement de l’autoritat competent, que és ‘la judicial, en comptes d’ordenar ‘la detenció de la gent, sense més’, com si fos ‘l’últim garant de la sacrosanta inviolabilitat de la propietat privada’. El diputat d’EUPV ha definit l’acció del SAT d’acte simbòlic per posar en evidència ‘la situació de drama que viuen moltes famílies’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any