Detenen l’ex-conseller Jordi Ausàs en una operació contra el contraban de tabac

  • En l'operació s'han arrestat sis persones més, cinc d'elles veïnes de la Seu d'Urgell

VilaWeb
Redacció
12.07.2012 - 16:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han detingut l’ex-conseller de Governació d’ERC, Jordi Ausàs, en una operació a la Seu d’Urgell contra el contraban de tabac d’Andorra. En l’operació s’han detingut sis persones que presumptament formaven un grup organitzat especialitzat en el contraban i la distribució de tabac, que pot haver introduït tabac per valor d’uns 300.000 euros des que va començar la investigació policíaca el maig.

Segons informació de fonts vinculades a la investigació consultades per Europa Press, Ausàs participava activament en les operacions i, fins i tot, emmagatzemava tabac a casa seva. Els agents de la investigació van veure l’ex-conseller prendre part de forma directa d’algunes operacions, per exemple, al garatge on es van fer intercanvis il·legals. Un dels detinguts que participava en les operacions amb Ausàs és un guàrdia civil.

Jordi Ausàs i Coll va ingressar a ERC el 1986, va ser batlle de la Seu d’Urgell entre el 2004 i el 2008. Va substituir a Joan Puigcercós a la conselleria de Governació i Administracions Públiques el 2008.

Ausàs va ser detingut dimecres per ordre del Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital de l’Alt Urgell amb sis presumptes implicats. La policia ha escorcollat aquest dijous al matí dos domicilis, un bar i un garatge a la Seu d’Urgell. Els arrestats passaran a disposició judicial en les pròximes hores i no es descarta que hi hagi més detencions. El cas ha estat sota secret de sumari fins a aquest dijous a primera hora de la tarda.

Consternació a ERC

Esquerra Republicana de Catalunya ha expressat la seva ‘consternació’ per la detenció d’Ausàs i ha demanat que es respecti la seva presumpció d’innocència i que s’aclareixin els fets ‘com més aviat millor’. La formació republicana ha assegurat que ‘fins allà on és coneguda la seva actuació per Esquerra, Ausàs ha tingut un digne comportament’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any