Nexus 7, la pissarreta de Google

  • A més, llança el Nexus Q, un dispositiu lligat al televisor, i anuncia la disponibilitat de les 'ulleres màgiques' per a desenvolupadors

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.06.2012 - 08:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google ha fet oficial a l’encontre anual de desenvolupadors a San Francisco el Nexus 7, la seva pròpia pissarreta. La llançarà amb el fabricant Asus, i portarà el sistema operatiu Android Jelly Bean. La companyia la defineix com un terminal per a escoltar música, veure vídeo, llegir llibres i revistes i jugar amb aplicacions i jocs. El Nexus 7 té una pantalla de set polzades de 1.280 per 800 amb la tecnologia Corning Glass, resistent a ratllades i cops.

Quant al processador, Google i Asus s’han decantat per un Tegra 3 de quatre nuclis, acompanyat d’una giga de RAM. El dispositiu es comercialitzarà en versions de 8 GB i 16 GB d’emmagatzemament i portarà GPS, Bluetooth i l’opció de connexió wi-fi.

En la presentació es va dir que l’aparell té una autonomia de nou hores en reproducció de vídeo i un pes total de 340 grams. Respecte al preu, serà disponible a partir de 199 dòlars. El Nexus 7 ja es pot comprar a Google Play als EUA, tot i que no s’enviarà fins a mitjan juliol. Al nostre país encara no hi ha data de comercialització.

Nexus Q

Al mateix Google I/0, la companyia va sorprendre amb l’anomenat Nexus Q. És un dispositiu esfèric amb Android i sense pantalla que es connecta al núvol i a aparells de la casa com el televisor, via tecnologia NFC (near field communication), wi-fi i Buetooth per escoltar-hi música i veure-hi vídeos. Com el Nexus 7, el Q ja es pot comprar per 299 dòlars, tot i que d’entrada només es distribuirà als EUA.

Project Glass

L’empresa californiana també va anunciar que els desenvolupadors nord-americans assistents a la conferència ja poden reservar un prototip de Project Glass per començar-hi a treballar. Google va explicar que rebrien les seves ‘ulleres màgiques‘ el 2013 en canvi de 1.500 dòlars.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any