La Plataforma per la Llengua vol que es doblin al català els films espanyols

VilaWeb
Redacció
21.06.2012 - 14:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma per la Llengua vol que els films en espanyol també es doblin al català, com la resta de films en altres llengües europees. Valora, així, el comunicat de la Comissió Europea sobre la llei del cinema. La plataforma creu que s’ha d’adaptar el text de la llei per tal de no afavorir l’espanyol i insisteix que aquest canvi de redactat ‘ha de fer referència exclusiva a l’esmena que demana la CE, i que ha de respectar la resta del redactat tal com es va aprovar’.

En un comunicat, l’entitat diu que enviarà al govern català i als partits una proposta de canvis per al text de l’article 18 de la llei perquè s’ajusti a les peticions de la CE i la normativa europea.

La plataforma també considera que el comunicat de la CE ‘demostra que l’objectiu de la llei és plenament legítim, ja que la incompatibilitat rau precisament en el tracte de privilegi que ara té el castellà respecte les altres llengües europees’. Finalment, insta el govern a aplicar la llei del cinema de manera immediata i ‘mantingui el seu compromís per tal de promoure polítiques actives que posin fi a la discriminació del català al món del cinema’.

Informació relacionada:

Mascarell descarta fer doblar al català els films en espanyol

La Comissió Europea vol que es canviï la llei del cinema perquè afavoreix l’espanyol

Comunicat íntegre de la Comissió Europea


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any