La campanya #Rescatempersones assenyala els responsables de la crisi

  • La promou Compromís, que ofereix dades del cost de diner públic pel rescat dels bancs

VilaWeb
Redacció
04.06.2012 - 12:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coalició Compromís ha començat una campanya anomenada #RescatemPersones, amb què posa noms i cognoms als responsables de l’actual situació econòmica i financera i aposta per fer com Islàndia. ‘Aquesta no és una crisi de deute públic, sinó de deute privat, provocada per la bogeria de la bombolla immobiliària. Ens fan pagar l’economia de casino d’uns pocs irresponsables a base de transformar el deute privat en deute públic’, denuncia la formació en la web creada per a la campanya.

Compromís responsabilitza Rodrigo Rato, José Luis Olivas, Antonio Tirado, Aurelio Izquierdo, Domingo Parra, Roberto López Abad, Modesto Crespo i Maria Dolores Amorós d’enfonsar les entitats bancàries valencianes i de dur el País a la situació financera en què es troba.

Dóna noms i dóna xifres. Com els 2,34 milions d’euros rebuts per Rodrigo Rato l’any passat, o els 2,9 milions per a José Luis Olivas.

Més xifres: 55.756 milions d’euros, que és el total de diners públics injectats a la banca espanyola fins avui. A la web es desgranen els diners entregats a cadascuna de les entitats financeres.

A banda, la web ofereix recursos com el vídeo de la noia canadenca de 12 anys que explica com els bancs es queden diners a través del deute; o la informació del New York Times que assenyalava Florentino Pérez com un dels responsables de la crisi del deute a l’estat espanyol.

Per contraposició a tot plegat, Compromís aposta per ‘fer com Islàndia’: deixar caure els bancs si aquests han dut a terme una gestió irresponsable, avalar la hipoteca de les famílies amenaçades de perdre la casa, deixar-los l’habitatge en concepte de lloguer social, fer una auditoria pública del deute, suspendre el pagament del deute públic, i jutjar els culpables.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any