Grècia convocarà noves eleccions

  • Fracassen tots els intents d'acord entre els partits per a formar govern · Les eleccions podrien ser el mes vinent · Els últims sondatges apunten la possibilitat de victòria de l'esquerra radical

VilaWeb
Redacció
15.05.2012 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Grècia farà noves eleccions molt probablement el mes de juny vinent, després que hagin fracassat tots els intents de formar govern des dels comicis del 6 de maig. Ho ha anunciat el dirigent del Pasok, Evangelos Venizelos, després de l’última reunió entre el president de Grècia, Karolos Papulias, i els dirigents dels partits sortits de les urnes excepte els neonazis.

Així, també hi han assistit representants dels dos partits que opugnen el pla de rescat pactat entre Atenes, la UE i el Fons Monetari Internacional: la coalició Syriza i l’Esquerra Democràtica.

La reunió d’avui era l’últim intent de formar un govern de tecnòcrates, independents dels partits, després del fracàs d’un govern entre les formacions gregues principals. Però aquesta proposta de Papoulias tampoc no ha estat acceptada.

En aquestes noves eleccions la coalició de l’esquerra radical, Syriza, podria trencar definitivament el bipartidisme grec del PASOK i Nova Democràcia; segons els últims sondatges publicats pel diari Ekithamerini seria la formació més votada.

Dossier: Radiografia de la nova esquerra grega

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any