Florentino Pérez i ACS, exemple de pèssima gestió pel New York Times

  • El diari dedica un reportatge a parlar de l'enorme deute acumulat per la constructora

VilaWeb
Redacció
11.05.2012 - 18:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Mentre la bogeria pel futbol a Espanya pot fer perdonar a [Florentino Pérez] un deute de 500 milions en un equip els inversors d’una companyia com ACS tendeixen a ser menys tolerants’, explica el diari The New York Times en un reportatge titulat ‘Una crisi del deute basada en l’endeutament de les empreses’, en què posa el president d’ACS i del Real Madrid d’exemple de mala gestió i de causa del problema de l’enorme deute privat que hi ha a l’estat.

‘ACS, el gegant mundial de la construcció, acumula un deute que ha esdevingut el mirall de la situació financera, cada vegada més greu, que pateix Espanya’, diu el periodista Landon Thomas, autor del reportatge. Recorda que el deute d’ACS és de 9.000 milions, el doble del valor a la borsa, i que l’empresa ‘és enmig d’una frenètica campanya per vendre actius i desmarcar-se de la situació que pateix l’economia espanyola’.

Destaca que durant l’època de bonança, ACS, com moltes altres empreses espanyoles, ‘es van afartar de deute barat’, buscant diversificar mitjançant la compra de grans participacions de capital en empreses espanyoles i d’altres llocs. I que en un mercat alcista, aquesta xarxa de participacions creuades finançades per préstecs bancaris podien mantenir ‘una enorme fam corporativa’. ‘Però quan els actius que suporten aquest deute cauen i els bancs reclamen els préstecs, passa tot el contrari’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any