El govern insisteix que tramitarà les denúncies que rebi pel #novullpagar

  • Lluís Recoder diu que cal complir la llei

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.05.2012 - 12:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El govern pot compartir les raons de fons de la protesta, però hem de deixar que si el Servei Català de Trànsit rep les denúncies, les tramitarà’, ha declarat avui el conseller de Territori, Lluís Recoder, referint-se als conductors que fan insubmissió als peatges. El conseller ha reiterat l’anunci que va fer el govern el cap de setmana passat, dient que, ‘per garantir el compliment de la legalitat’, sancionaria els conductors que es neguessin a pagar.

Els treballadors d’Abertis prenen nota de les matrícules dels vehicles dels conductors que passen el peatge sense pagar, i les envia al Servei Català de Trànsit.

Segons fonts de la Generalitat, una llei estatal del 1972 dóna estatus d’autoritat als responsables de les cabines dels peatges. Això els dóna potestat per exigir el pagament del peatge i reclamar la identificació dels conductors que s’hi neguin. D’aquesta manera, el govern estaria recorrent a una llei franquista per multar els conductors que protesten pel greuge dels peatges. Tot i això aquesta normativa diu només que els treballadors de les cabines seran tractats ‘temporalment’ com autoritat en absència dels agents públics competents, la policia, i només per a adoptar disposicions sobre la regulació del trànsit, sense indicar res sobre el cobrament del servei.

A més, l’estudi d’un advocat sobre #novullpagar posa en qüestió els arguments legals que apunta el govern.

I fa uns dies vam saber el cas de l’Antoni Duran, que explica que ha passat més de vint anys sense pagar peatges.

Ahir, el #novullpagar va tenir una resposta multitudiànaria.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any