TV3 tanca les emissions per satèl·lit

  • A molts llocs del país, d'Europa i d'Amèrica es deixa de veure el canal internacional de TV3 · La decisió es va prendre per retallar 850.000 euros anuals

VilaWeb
Redacció
01.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A mitjanit s’ha deixat de veure el canal TV3CAT per satèl·lit. Des d’avui el canal internacional de TV3 es veu només per internet i a les plataformes per cable dins de l’estat espanyol. L’apagada afecta els satèl·lits Astra i Hispasat i també a les zones on no arribava el desplegament de la TDT. El TV3CAT és el canal internacional de Televisió de Catalunya i agrupa continguts de TV3, 33, K3 i 3/24, però no els emet tots: en queden fora aquells que tenen reservats drets d’emissió, com films i retransmissions de partits de futbol.

La decisió es va prendre per estalviar 850.000 euros l’any. El problema és que cap operador per cable europeu o americà ha optat encara per redifondre el senyal que els arriba per internet, segons ha confirmat TV3 a VilaWeb. Televisió de Catalunya no descarta que en el futur algun operador ho faci, però per ara tots els operadors consideren que, o bé el senyal que reben via internet no és prou estable, o bé la tecnologia necessària per transformar el senyal és massa cara. TV3 ha volgut subratllar que aposta pels anomenats ‘televisors intel·ligents’, que en un futur no molt llunyà han de permetre veure la televisió en directe a partir del senyal que arriba d’internet (i no tan sols, com fins ara, els programes de televisió a la carta). El problema és que aquest tipus d’aparells encara no es venen, i que quan ho facin substituiran els aparells existents a poc a poc.

En aquest article ja us explicàvem com afecta l’apagada de l’emissió per satèl·lit de TV3

I el periodista Antoni Castells denunciava el dia després de la decisió del tancament, que l’apagada suposa trencar els lligams amb centenars de milers de catalans, valencians i balears que, com ell, viuen a l’estranger.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any