La tertúlia proscrita

‘The Artist’, gran triomfador dels Oscar

  • El film francès en blanc-i-negre guanya cinc estatuetes · Meryl Streep guanya l'Oscar a la millor interpretació

VilaWeb
Redacció
27.02.2012 - 07:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

The Artist‘ ha estat el film triomfador de l’edició de 2012 dels Oscar. La pel·lícula francesa en blanc-i-negre, produïda per Thomas Langmann, s’ha quedat les estàtues corresponents a millor film, millor director per a Michel Hazanavicius, millor actor per a Jean Dujardin, millor banda sonora per a Ludovic Bource i millor vestuari per a Mark Bridges. ‘The Artist’ s’ha imposat a ‘Hugo‘, produïda per Martin Scorsese i que ha obtingut cinc estatuetes inferiors, de les onze a què optava.

A escala personal, l’altra gran triomfadora de la nit ha estat l’actriu nord-americana Meryl Streep, que ha aconseguit la seva tercera estatueta amb el premi a la millor actriu protagonista per la interpretació de l’ex-primera ministra britànica Margaret Tatcher a ‘The Iron Lady‘. Tot i que era la favorita, Streep rivalitzava amb Glenn Close per la seva actuació a ‘Albert Nobbs’. Per la seva banda, el film iranià ‘A separation‘, d’Asghar Farhadi, ha obtingut el premi a millor film estranger.

Els films amb participació catalana, en canvi, no han tingut gaire sort. ‘Midnight in Paris‘, dirigida per Woody Allen i amb la producció de Jaume Roures, ha guanyat només el premi al millor guió, i ‘Chico i Rita‘, de Xavier Mariscal i Fernando Trueba, no ha guanyat en la categoria d’animació, que ha correspost a ‘Rango’, del director Gore Verbinski.

Més premis

En la categoria de millor guió adaptat, ‘The Descendants’ ha aconseguit l’Oscar. En la secció de documentals, ‘Undefeated’, de TJ Martin, Dan Lindsay i Rich Middlemas, ha estat premiat com a millor llarg i ‘Saving Face’, de Daniel Junge i Sharmeen Obaid-Chinoy, com a millor curt.

L’Oscar al millor curt d’animació ha correspost a ‘The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore’, de William Joyce i Brandon Olderburg.

 En la resta de categories tècniques, Mark Coulier i J. Roy Helland han aconseguit l’estatueta amb ‘The Iron Lady’ per al millor maquillatge, i Kikr Baxter i Angus Wall l’han aconseguida amb ‘Millenium’ per la millor edició.

Enllaços
Array

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any