L’emissió de TV3 a Catalunya Nord ja és legal

  • Consell Superior de l'Audiovisual francès (CSA) i l'Agència Nacional de les Freqüències (ANFR) situen les emissions de TVC al canal 37

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.02.2012 - 18:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de dimecres, els quatre principals canals de Televisió de Catalunya tenen difusió legal a Catalunya Nord després de diversos anys de presència tolerada per les autoritats, segons ha informat l’entitat pel foment de les relacions nord-sud Open.cat. A final de 2011, el Consell Superior de l’Audiovisual (CSA), l’autoritat de regulació del paisatge mediàtic francès, d’acord amb l’Agència Nacional de les Freqüències (ANFR), va comunicar a les empreses nord-catalanes especialitzades en la difusió de les cadenes digitals l’opció del canal 37.

D’aquesta manera, TV3, 33, 3/24 i Súper 3, fins ara disponibles en canals variables segons les zones i escollits sense concertació, gaudeixen d’una referència única. Els centres emissors de Portvendres, Cotlliure, Cervera i Sureda ja són alineats, a l’espera que es tornin a activar els seus equivalents a Prats de Molló, Talteüll, Sant Genís de Fontanes, així com Arles de Tec i Prada, explica Open.cat.

Després de diversos mesos d’apagada consecutiva del pas del sistema analògic cap al sistema digital, el conjunt de la Catalunya del Nord es beneficiarà aviat d’aquests canals, a través d’una quinzena de reemissors ajustats a una freqüència pròpia, perfectament legal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any